Je bekijkt nu Binnenhuisarchitect inhuren? Waarom een interieurstylist goedkoper en beter is!

Binnenhuisarchitect inhuren? Waarom een interieurstylist goedkoper en beter is!

Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen een architect, een binnenhuisarchitect en een interieurstylist. Stel jij wilt je de opstelling van jouw woonkamer veranderen of misschien vraag je je af of er een andere opstelling mogelijk is als je een andere keuken wilt aanschaffen.

Architect

Laat ik beginnen bij een architect, dit is iemand die gebouwen ontwerpt en ook de uitvoering van het bouwen begeleidt. Op deze manier zorgt de architect ervoor dat zijn creatie ook echt zo wordt als hij/zij het heeft ontworpen. Wil je een nieuw huis bouwen of een grote verbouwing uitvoeren zou je dus een architect kunnen inhuren.

Binnenhuisarchitect of Interieurstylist

Daarna begint het inrichten van het huis of misschien bestaat de woning nu al en heb je zin in een totale metamorfose van je huis. Wat is dan een goede keuze een binnenhuisarchitect of een interieurstylist?

Het grootste verschil is dat een binnenhuisarchitect een beschermde titel is en een interieurstylist niet, je moet als architect ingeschreven staan bij het architectenregister. Om je in te kunnen schrijven moet je een diploma hebben behaald van een bachelor of master opleiding op het gebied van interieurvormgeving.

Prijs binnenhuisarchitect vs interieurstylist
Onze interieurstylisten bieden 3 simpele pakketten aan voor het aanpakken van je woning. Zo heb je direct een idee wat de kosten gaan zijn! Klik op de prijzen voor meer informatie!

Als een binnenhuisarchitect voor jou aan de slag gaat dan kijkt hij naar de ruimte en stelt een plan samen met kleurgebruik, materiaalgebruik en een bepaalde sfeer. Eigenlijk is dit precies wat een interieurstylist ook doet. Afhankelijk van de bewoners en het gebruik of het zakelijk gebruik van een ruimte en soort bedrijf maak je als interieurstyliste ook een plan.

De interieurstyliste

Na een eerste kennismaking met de klant om de wensen te bespreken gaat de interieurstyliste aan de slag en maakt een moodboard om de sfeer over te brengen aan de klant in combinatie met een kleurenpalet en stalen van materialen. Ook wordt er een voorstel gemaakt welke meubels, behang en muurdecoraties en woonaccessoires er gebruikt kunnen worden

Hierna gaan zowel de interieurarchitect als de interieurstylist aan de slag met de indeling. Tegenwoordig werken ook de meeste interieurstylisten met een 3d ontwerp, omdat mensen toch graag een totaalbeeld willen zien hoe de ruimte kan worden. Hierna is het aan de klant of zij hulp willen bij de uitvoering van het project.

De interieurstylist kan dan regelen dat het plan daadwerkelijk wordt uitgevoerd, zoals bij de woonmetamorfose programma’s die we op tv zien van VT wonen weer verliefd op je huis en RTL woonmagazine.

Uiteraard zijn er ook klanten die de uitvoering zelf doen en is het mogelijk na de uitvoering nog een afstyling te verzorgen. Dan kun je natuurlijk het mooiste resultaat behalen, want de interieurstyliste ziet meteen wat er mist en heeft natuurlijk de mogelijkheid om de mooiste woonaccessoires te bemachtigen.

3D interieurontwerp

Het grootste verschil tussen een binnenhuisarchitect en een goede interieurstylist zit dus vooral in het bouwkundig onderlegd zijn, alhoewel een architect voor berekeningen ook natuurlijk een constructeur inhuurt.

Wil je dus een kleine verbouwing of de indeling van je huis gaan aanpassen kun je prima eerst een interieurstylist of interieurontwerper vragen. Zo kun je een hoop kosten besparen, maar informeer wel even naar opleiding en ervaring.  Bij een grotere verbouwing of nieuwbouw kan er ook een samenwerking zijn tussen architect en interieurstylist. Bovendien zijn er tegenwoordig ook veel aannemers die voor de inrichting, kleur en materiaalgebruik een interieurstyliste inschakelen.

Dus heb jij zin in een sfeervolle woonkamer of kan jouw keuken wel een metamorfose gebruiken, dan kun je altijd even contact opnemen met een interieurstylist of interieurontwerper. Kijk eerst even of de stijl je aanspreekt op de website van de stylist en dan kun je tijdens een eerste kennismaking kijken of het klikt. Geef al jullie wensen aan en denk ook aan praktische problemen, zoals opbergruimte. Dit is een prima start naar een mooi, persoonlijk en gezellig huis!

Geef een reactie