Je bekijkt nu 4 Mooie aanvullingen op je woonkamer

4 Mooie aanvullingen op je woonkamer

Je woonkamer hoeft geen flauwe en saaie ruimte te zijn. Je woonkamer kan zoveel stijlvoller zijn met slechts een paar eenvoudige toevoegingen zoals vloerkleden. Vloerkleden moeten in dezelfde kleurenfamilie zitten als je bank, maar ze hoeven niet precies bij elkaar te passen. Ze zijn een makkelijke manier om wat textuur en persoonlijkheid aan je woonkamer toe te voegen zonder dat het er te druk of rommelig uitziet.

Tapijt

Een vloerkleed amsterdam is een aanwinst voor elke woonkamer. De zachtheid en textuur kunnen worden gebruikt als een esthetisch element, terwijl ze de kamer ook gezelliger en uitnodigender maken. Bovendien zijn tapijten geweldig voor het breken van grote ruimtes of het creëren van brandpunten in bepaalde delen van je huis.

Bloemen muur

Als je een woonruimte wilt die eruitziet alsof hij rechtstreeks uit een verhalenboek komt, dan is het toevoegen van bloemen en planten een manier om dit te doen. Zorg ervoor dat je bloemen muur niet te druk is. Je kunt een aantal bloemen in het midden verwijderen, zodat er meer bladeren dan bloemblaadjes zijn. Vergeet niet om de grootte van je kamer in acht te nemen voordat je beslist welk type en hoeveel planten je in dit ontwerp wilt opnemen.

Dramatische verlichting

Dramatische verlichting is een gemakkelijke manier om van je woonkamer een verfijnde ruimte te maken. Je kunt het gebruiken om kunst of andere elementen in de kamer te accentueren, de aandacht te vestigen op een open haard, sfeerverlichting te creëren voor romantiek of ontspanning, en nog veel meer. Dimmers zijn geweldig om verschillende sferen in je woonkamer te creëren door de hoeveelheid licht aan te passen. Als je een gezellige sfeer wilt creëren om ’s avonds televisie te kijken of te lezen, dan is het dimmen van sommige lampen zonder dat het te donker wordt voldoende. Als je iets dramatischer wilt, zoals het creëren van een spotlight-effect op een kunstwerk of schilderij, dan is het de beste keuze om ze allemaal te dimmen.

Oversized statement kunstwerk

Dit stuk kan een groot kunstwerk zijn, of een verzameling kleinere stukken. Dit moet het eerste zijn dat opvalt als je de kamer binnenkomt en het moet je smaak en stijl overbrengen op iedereen die de kamer binnenkomt. Behang kan in elke ruimte een gedurfd statement maken, vooral in combinatie met andere elementen. Als je iets subtielers wilt, probeer dan behang met textuur in plaats van patroon voor een onverwacht effect op een verder neutrale ruimte.

Geef een reactie