Je bekijkt nu 5 Interieur ideeën voor je tuinhuis

5 Interieur ideeën voor je tuinhuis

Een tuinhuis biedt de mogelijkheid om meer woon- en leefruimte te creëren en tevens afgezonderd te kunnen zijn van je huis. Dit kan op vele manieren een meerwaarde bieden wanneer je een goede invulling geeft aan je tuinhuis. Voor die invulling van activiteit behoort ook een invulling van interieur. In dit artikel geven we je een aantal ideeën hoe je het interieur van je tuinhuis kunt inrichten die moet passen bij het doel van je tuinhuis.

Ideale loungeplek

Je kunt door de juiste manier van inrichten je tuinhuis omdopen tot een tweede woonkamer. Zo kun je gemakkelijk gezelschap ontvangen zonder dat andere huisgenoten hier last van hebben of eindelijk eens televisie kijken zonder ruzie. Een ideaal interieur voor een loungeplek zou dan bestaan uit een loungebank, salontafel voor de drankjes en sfeerverlichting aan de muur. Wanneer je het hele jaar door de mogelijkheid wilt hebben om je tuinhuis als loungeplek te gebruiken, is het aan te raden deze van verwarming te voorzien. Een sfeervolle manier voor warmte is een hout- of palletkachel. Mocht je liever voor onderhoudsvrij gaan is een elektrische of gaskachel ook een optie. 

Opgeruimd staat netjes

Voor veel mensen is een tuinhuis de oplossing voor het opbergen van (tuin)gereedschap en andere spullen. Om je spullen zo efficiënt mogelijk op te bergen, bestaan er slimme kasten, rekken en stellingen. Maak dus optimaal gebruik van de hoogte van je tuinhuis door een stelling te plaatsen. Gebruik bijvoorbeeld een speciale haak om je fiets of grasmaaier aan de muur te hangen.

Buitenkeuken

Door het plaatsen van een buitenkeuken in je tuinhuis met overkapping kun je heerlijk koken in de buitenlucht. Ideaal voor een barbecue op een mooie zomerse dag. Je kunt gasten uitnodigen en buiten vertoeven op je terras, onder je tuinhuis of overkapping. Zodoende sta je altijd beschut tegen zon en regen waardoor jouw gerechten niet in de soep vallen.

Thuiswerken

Tuinhuis modern

Zoek je een plek waar je goed kunt concentreren, wil je juist weg van huis om te op werk te kunnen focussen, dan is een thuiswerk tuinhuis de ideale oplossing. Je kunt je tuinhuis gemakkelijk ombouwen tot een thuiskantoor, kapsalon of beatysalon. Zodoende heb je het gevoel dat je naar je werk toe gaat en er een duidelijke lijn tussen werk en privé ontstaat. Voor de meeste tuinhuizen heb je zelfs geen vergunning nodig, afhankelijk van de gemeente waar je woont en de formaten die je wilt gaan bouwen. Raadpleeg hiervoor altijd de lokale autoriteiten. 

Hier komt je hobby tot zijn recht

Heb je een hobby die je graag afgezonderd wilt uitvoeren of betreft het een verzameling? Dan is een tuinhuis ook hier weer een ideale oplossing. Misschien ben je een fervent sigaren roker of geniet je graag van een glaasje whiskey zitten bij een haardvuur? Met een tuinhuis kun je het interieur zonder problemen laten afwijken van de rest van je woonhuis. 

Heb je moeite om zelf het interieur passend bij de invulling van je tuinhuis af te stemmen? Neem dan een interieurstylist in de arm en laat je adviseren en inspireren door wat er allemaal mogelijk is. 

Geef een reactie