Je bekijkt nu Bouw je Perfecte Homegym met Deze Tips

Bouw je Perfecte Homegym met Deze Tips

Hoe cool zal het zijn om naar je favoriete nummers te luisteren en je energie op te pompen tijdens het sporten zonder iemand anders te beledigen? Het is tijd om fit te worden zonder je zorgen te maken over sociale afstand of timing. Ja, met een sportschool in je eigen huis! Dit wordt ook wel een homegym genoemd. Zo hoef je nooit meer een lidmaatschap voor een sportschool af te sluiten en kun je in je eigen huis fitnessen. Bouw je perfecte homegym daarom met de volgende tips! 

Richt je sportschool in

Zoek de ruimte en omtrek voor de sportschool op zo’n manier dat het je normale woning in huis niet verstoort. Zorg dat het niet te druk is. Houd er rekening mee dat dit een homegym is en dat het niet echt nodig is om alles wat je in een professionele sportschool ziet te pakken en hier in te proppen. Ken je prioriteiten en koop dienovereenkomstig. Items zoals een power rack kunnen veel ruimte innemen, dus het is noodzakelijk om de ruimte te optimaliseren en ervoor te zorgen dat er voldoende ventilatie is zodat het niet stinkt. 

Vind je stijl

Dit is de volgende stap naar je perfecte homegym. Voordat je op de loopband beukt of met dumbbells gooit, is het belangrijk om te weten wat je wilt verbeteren of verbeteren. Als het enige wat je wilt doen is je gewicht na de pandemie verminderen, dan zul je je meer concentreren op cardio- en metabolisme-verbeterende trainingen zoals HIIT (High-Intensity Interval Training). Een fietstrainer kopen is in dit geval ook een goed idee. Hiervoor zijn een yogamat en een loopband met wat bewegingsruimte meer dan voldoende. Maar als je plannen spieropbouw of krachttraining zijn, heeft je uitrusting wat meer ruimte en geld nodig. 

Ken je lichaam

Rekken voor oefeningen is net zo belangrijk als de set zelf, zorg goed voor strekken voordat je aan je trainingsroutine begint, het helpt onnodige krampen en pijn te voorkomen. Hoewel de basisoefeningen zoals opdrukken, optrekken, rechtop zitten, planken, enz. voor velen behoorlijk efficiënt kunnen zijn, kan het het tegenovergestelde zijn voor mensen met aandoeningen zoals hyperthyreoïdie. Het is dus belangrijk om te weten wat voor jou het beste werkt, en om door te gaan is stoppen geen optie. Als je zin hebt om te stoppen, onthoud dan dat het idee van de homegym is om je een gezondere versie van jezelf te maken. 

Koop de juiste fitnessapparatuur

Ken de apparatuur voordat je deze bestelt. Barbells en gewichten zijn de meest voorkomende en essentiële apparaten voor het opzetten van je homegym. De meeste halters worden geleverd met een goedkope Olympische stang, wat een goede plek is om te beginnen voor beginners. Barbells variëren afhankelijk van de grootte en het gewicht en zijn er voornamelijk in twee soorten: standaard en Olympisch. Voor het zware en grotere materieel is tweedehands shoppen een echte aanrader. Rekening houdend met het feit dat deze niet volledig beschadigd zijn, zouden deze prima werken en budgetvriendelijk blijven. 

Geef een reactie