Je bekijkt nu 5 tips voor een Japandi-slaapkamer (Inspiratie 2023)

5 tips voor een Japandi-slaapkamer (Inspiratie 2023)

De interieurdesigns van Japandi-slaapkamers bevatten elementen van Japanse zen met een moderne Scandinavische flair. Deze hybride trend combineert het neutrale palet van de Japanse esthetiek en Scandinavische strakke lijnen om een ​​natuurlijke en strakke stijl te creëren. Wil je weten hoe je deze woonstijl kunt gebruiken in je slaapkamer? Gebruik deze tips! 

Warmwitte basiskleur 

Creëer een uitnodigende ruimte door de gedempte paletten van beide interieurstijlen te combineren. De traditionele Japanse Zen-esthetiek legt de nadruk op donkere, rijke aardetinten. Het Scandi-palet daarentegen is helder, licht en ontspannen. Dus de beste combinatie voor Japandi-slaapkamerkleuren is om witte muren te mixen met aardse contrasterende tonen. 

Zen-elementen

Omdat het concept helemaal om zen draait, moet je zen-elementen toevoegen. Denk aan aanraking, geur, geluiden en bezienswaardigheden. Een Japandi-slaapkamer zou meubels hebben die zijn gemaakt van hout voor buiten, zoals eiken- of dennenhout, omdat de geuren van het hout doen denken aan de natuur. 

Contrasten

Het creëren van contrast is de manier om deze esthetiek te bereiken. Als je stopverfkleurige muren in je slaapkamers hebt, probeer dan rijk donkerbruin voor het meubilair. Je kunt je verlichtingsarmaturen en accessoires gebruiken voor een zachte touch. Koop bij een Japandi interieur Giga Meubel dus ook meubilair dat zorgt voor een contrast. 

Verlichting

Gebruik verlichtingsarmaturen om op te nemen voor een rustgevende Japandi-slaapkamer. Je kunt meer dramatische plafondverlichtingsarmaturen of subtiele bedlampjes gebruiken. Deze verlichtingsarmaturen zijn meestal het resultaat van een fusie tussen Japanse papercraft-technieken en Scandinavische designnoten.

Handgemaakte stukken

Met de Japandi-slaapkamerstijl moet je kunst omarmen in onvolmaakte dingen. Onvolmaakt handgemaakte items voegen diepte en karakter toe aan je kamer. Of het nu gaat om aardewerk of kunst, deze kleine persoonlijke items helpen je kamer er meer als thuis uit te laten zien. 

Geef een reactie