Je bekijkt nu Je interieur upgraden? Kies voor een fabuleuze hanglamp

Je interieur upgraden? Kies voor een fabuleuze hanglamp

Ken je dat gevoel van een ruimte betreden, waar direct één bijzonder fraaie eyecatcher in het oog springt? Het kan om een opvallende design bank gaan, een zeer sterk aanwezig vloerkleed in kleur en patroon, of het gaat om een waanzinnig mooie hanglamp. Meestal zijn het één van deze 3 elementen die zorgen voor het welbekende óhhh gevoel. Mist jouw interieur iets? Is alles er harmonieus en perfect op elkaar afgestemd, maar ontbreekt er die ene superieure eyecatcher? Dan moet je zeker denken aan het upgraden van je interieur door er een in het oog springende hanglamp aan toe te voegen.

Waar komt de hanglamp?

Hanglampen zijn in vele stijlen verkrijgbaar, en komen echt perfect tot hun recht boven zowel de salontafel, eettafel als de gang. 

Hanglamp in de gang

Wie een mooie hoge hal heeft, kan kiezen uit vele soorten hanglampen, maar zorg ervoor dat hij nooit te laag komt te hangen, zodat niemand zijn hoofd er tegen kan stoten. Is de hal niet zo heel ruim, of kent deze een wat lager plafond? Ook dan zijn er mogelijkheden volop om tot een mooi effect te komen; de plafonieres van tegenwoordig zijn en vele soorten design verkrijgbaar en vormen prachtige lichtkoepels. 

Hanglamp voor de eettafel

Hoe anders is dit boven de salontafel of eettafel. Boven de eettafel wordt er vaak gekozen voor een brede hanglamp, die bestaat uit meerdere lichtpunten. Best logisch natuurlijk, want een hanglamp moet ook praktisch zijn; iedereen wil goed kunnen zien tijdens het eten uiteraard. Er zijn fantastische lampen in vele stijlen verkrijgbaar voor boven de eettafel. Een absolute trend van dit moment zijn de brede hanglampen met goud glazen bollen in velerlei vormen; iedere eettafel krijgt hier een opvallende boost van. 

Hanglamp boven de salontafel

Boven de salontafel mag een opvallende designlamp kopen, groots van formaat om er een ware eye catcher van te maken. Doe hiervoor inspiratie op bij de betere lampenwinkel, zodat je niet alleen van een excellente kwaliteit verzekerd bent, maar ook van hoogwaardig design. Let op, boven de salontafel mag je willen uitpakken, houd dan wel in gedachte of je de salontafel ook daadwerkelijk op de specifieke plek houdt. 

Wat als een hanglamp geen optie is? 

Soms kun je beter niet kiezen voor een hanglamp. Het plafond kan te zwak zijn bijvoorbeeld (hanglampen kunnen behoorlijk zwaar zijn), of je wilt de plek van de eettafel of salontafel flexibel houden, zodat je de opstelling weer kunt veranderen. In dat geval is een mooie vloerlamp/ staande lamp een handig alternatief. Vloerlampen kunnen een mooie afbuiging maken, waardoor zij alsnog het centrale punt vormen bij de salontafel of de bank. Kies voor een vloerlamp met huiselijke uitstraling, met een grote lampenkap, voor een groots effect. Zorg er ook voor dat de lampen dimbaar zijn, zo kies je altijd het juiste lichtvolume. 

De meeste lampen zijn tegenwoordig geschikt voor ledverlichting. Hét goedkope alternatief voor halogeenlampen. Als het even kan kies je liever voor ledverlichting, want deze bespaart namelijk zo’n 90% op het energieverbruik van de lamp. 

Geef een reactie