Je bekijkt nu Een kangoeroewoning, wat is dat?

Een kangoeroewoning, wat is dat?

Wellicht heb je de term al eens voorbij zien komen: een kangoeroewoning. Deze woningen worden regelmatig op de markt gebracht, waardoor families bij elkaar kunnen wonen en door middel van een verbindingsdeur elkaars woning kunnen betreden. Echter word je hier nog niet veel wijzer van, waardoor het goed is om te bekijken wat deze woningen precies zijn en welke voordelen je eruit kunt halen voor jouw familie. Onderstaande informatie toont daarom aan wat deze woningen voor jou kunnen betekenen.

Een kangoeroewoning om te delen met familie

Een kangoeroewoning is een combinatie van twee woningen. Er zijn hierdoor twee wooneenheden onder een dak, waarbij beide een aparte voordeur hebben en er een afsluitbare verbindingsdeur te vinden is. Doordat je er als het ware met meerdere familieleden kunnen wonen worden deze woningen ook wel meergeneratiewoningen genoemd. Je zou de woning zelf kunnen splitsen, maar ook een bestaande woning kunnen kopen of huren. In verschillende gemeenten zijn deze huizen namelijk te vinden bijvoorbeeld in ‘s-Hertogenbosch. Makelaar Den Bosch kan helpen met het zoeken van een geschikte woning en advies geven over het spitsen een woning.

Gesplitst of toch onder een huishouden

Een kangoeroewoning kan op verschillende manieren aangegeven worden bij het kadaster. Wanneer je een woningsplitsing laat plaatsvinden, dan kan het niet altijd als twee verschillende huizen aangegeven worden. Er bestaan hiervoor namelijk regels, welke in iedere gemeente anders kunnen zijn. Het voordeel hiervan is wel dat de woningen apart verkocht kunnen worden in de toekomst, maar je zit in sommige gevallen wel nog met de scheidingsdeur. Je kunt daarom de woning ook als een grond verkopen.

Let op de financiële gevolgen

Je moet er wel altijd rekening mee houden dat een kangoeroewoning hetzelfde adres heeft en er dus ook altijd sprake is van een gezamenlijke huishouding. Dit heeft gevolgen voor alle toeslagen die je aangevraagd hebt, maar ook voor een uitkering of de indicaties voor de zorg. De financiële gevolgen moet je daarom altijd goed na hebben gekeken voordat je overgaat tot het huren of kopen van deze woningen, zodat je in de toekomst niet voor verrassingen komt te staan en uiteindelijk veel geld mis gaat lopen.

Geef een reactie