Je bekijkt nu Koop een duurzame kerstboom in Rotterdam

Koop een duurzame kerstboom in Rotterdam

Veel mensen kunnen niet wachten om hun huis te versieren met kerstdecoratie Rotterdam voor een feestelijk en gezellig huis. Een kerstboom kan eigenlijk niet ontbreken als je jouw huis echt in de kerstsfeer wil brengen. Maar welke kerstboom kopen in Rotterdam? Ga je voor een kerstboom met of zonder kluit, een kunstboom, of een andere duurzame optie. Als je ook tijdens kerst wil kiezen voor duurzaam zijn er tegenwoordig aardig wat opties. Lees verder om te ontdekken wat de opties zijn en waar je die in Rotterdam kunt kopen. 

Online kerstboom kopen?

Als je tijd wilt besparen en geen zorgen wilt maken over transport raden we je aan eens op internet te kijken. Kerstboom kopen in Rotterdam via kerstboomthuisgeleverd.nl

Wat is een duurzame kerstboom?

Voordat je bepaalt welke kerstboom het meest duurzaam is moeten we kijken welke opties er zijn. Uiteraard is een boom zonder kluit niet duurzaam, maar is het beter om een boom met kluit te nemen, of juist een kunstboom? Volgens Milieu Centraal heeft het met name te maken met hoe lang de kerstboom mee gaat. Als je een boom met kluit vijf jaar kunt gebruiken en een kunstkerstboom 10 jaar, dan is de kunstkerstboom de beste optie. Het is goed om te weten dat zowel gewone kerstbomen als kunstkerstbomen tijdens de afvalverwerking nauwelijks zorgen voor luchtvervuiling (als ze verbrand worden). 

Transport

Of een kerstboom duurzaam is wordt ook voor een groot deel bepaald door het transport van de kerstboom. Het is  beter om een kerstboom te kopen bij een winkel of tuinderij in de buurt want elke kilometer in de auto maakt de boom minder duurzaam. Maar kies je voor een kunstboom dan moet je ook rekening houden met de plek waar de boom is gefabriceerd. Als de boom uit China komt dan moet de boom over een lange afstand vervoerd worden waardoor die minder duurzaam is. 

Duurzame kerstbomen

Nu we weten dat een kerstboom duurzamer is als hij lang meegaat kunnen we de verschillende kerstboomopties onder de loep nemen. Zoals je nu vast al door hebt, kun je niet alleen kiezen tussen kunst of echt, er zijn nog meer opties, namelijk: 

 • Kerstboom met kluit 
 • Adopteer een kerstboom
 • Permanent herplanten
 • Nieuwe kunstkerstboom
 • Tweedehands kunstkerstboom

Kerstboom met kluit kopen

Je kunt ervoor kiezen om een kerstboom met kluit te kopen en die na kerst in de tuin te zetten tot het jaar erna. Uiteraard heb je hiervoor een tuin nodig en moet je er rekening mee houden dat je de boom slechts 3 tot 5 jaar kunt gebruiken. De boom zal elk jaar wat minder mooi worden. Het is ook belangrijk om te weten dat niet elke kerstboom goed verpot. De beste boom hiervoor is de Servische spar. De populaire Nordmann-spar is hier niet geschikt voor. 

Adopteer een kerstboom

Je kunt tegenwoordig ook een kerstboom adopteren. Voor kerst haal je de boom op en na kerst breng je hem weer terug, als een soort ‘leenboom’. De boom wordt daarna weer herplant zodat je hem een jaar later weer op kunt halen. Je kunt 3 tot 5 jaar dezelfde boom adopteren. Daarna is de boom niet mooi genoeg meer om als kerstboom te gebruiken. De ‘gepensioneerde’ bomen worden niet vernietigd, ze blijven in het bos staan. 

Permanent herplanten

Omdat bomen elke keer veel te lijden hebben na herplanten kun je ook kiezen voor het permanent herplanten van een boom. Je koopt een nieuwe kerstboom voor kerst. Na de kerst breng je de boom terug naar de kweker waar hij permanent terug geplant wordt in het bos. 

Nieuwe kunstkerstboom

Ondanks dat een kunstkerstboom is gemaakt van synthetische materialen is het niet altijd de minst duurzame optie. Omdat ze vaak jaren meegaan kan het een goede optie zijn. Kies wel het liefst voor een boom die dichtbij geproduceerd wordt. 

Tweedehands kunstkerstboom

Een tweedehands kerstboom een nieuw leven geven is zeker een duurzame optie. Hiermee maak je de levensduur van de boom nog langer. 

Tip! Kies je voor duurzaam, denk dan ook aan de lampjes. Kies voor ledlampjes, die zijn energiezuiniger. 

Een duurzame kerstboom kopen in Rotterdam

Tot slot wil je natuurlijk weten waar je een duurzame kerstboom kunt kopen bij jou in de buurt in Rotterdam. Er zijn een paar fysieke locaties waar je een duurzame kerstboom kunt kopen, maar je kunt ze ook online bestellen. Hierbij een aantal adressen:

Kerstbomen en kunstkerstbomen

ONLINE BESTELLEN: Kerstboomthuisgeleverd.nl

Tuincentrum Zwinkels 

 • ‘s-Gravenweg 620 Rotterdam
 • Telefoon: 010-2020602

Tuincentrum Schiebroek

 • Meijersplein-Noord 1A Rotterdam
 • Telefoon: 010-4182783

Tuincentrum J. Meijer

 • Kooiwalweg 12-14 Rotterdam
 • Telefoon: 010-4326936

Kerstboom Ridderkerk – Barendrecht – Rotterdam 

 • Schaapherderweg 17D Ridderkerk
 • Telefoon: 010-3146674

Duurzame kerstbomen 

Stadstuinwinkel Stek  – Adopteer een kerstboom

 • Nieuwe Binnenweg 195b
 • 3021 GA Rotterdam
 • di t/m za 10u – 18u
 • Telefoon: 010-7600131

NATUURTALENT – Adopteer een kerstboom 

 • Veldkersweg 50 Rotterdam

Geef een reactie