Je bekijkt nu Woonaccessoires: kleine veranderingen met groots effect

Woonaccessoires: kleine veranderingen met groots effect

Om het interieur een boost te geven is er soms niet meer vereist dan het simpelweg veranderen van woonaccessoires. Wie al een heerlijk nieuw interieur heeft, wat écht moet zijn zoals gewenst, gaat niet opnieuw meubels aanschaffen, behangen en een volledig andere indeling maken. Wil je nét even een andere look & feel geven aan het interieur, dan kunnen andere woonaccessoires soms echt volstaan.

Ze zorgen bijvoorbeeld voor een nieuw kleurenpalet, wat al een heel ander gevoel op kan leveren zodra je de ruimte binnenkomt. En soms willen we gewoon meedoen met een nieuwe trend, zonder het interieur volledig te strippen. Hoe zorg je ervoor dat woonaccessoires jouw interieur nét even een andere look geven?

Nieuw woontrends volgen met woonaccessoires

Heb je net heel je woning perfect gestyled met een interieurstylist, dienen er zich een half jaar later ineens de leukste woontrends aan! Voor vrijwel iedereen is dit herkenbaar, dat maakt het afwisselen van woonaccessoires ook zo ideaal. Je hoeft niets wezenlijks te veranderen aan je interieur om toch een andere look & feel te creëren. 

We hebben de afgelopen jaren veel groen & bloem trends gezien binnen het interieur. Accentmuren voorzien van een mooie botanische print, veel planten in huis, gecombineerd met goudglanzende details. En dan is het ineens tijd voor een nieuwe woontrend. We zien nu veel Scandinavische invloeden, met lichte kleuren, natuursteenvloeren en industriële details. De planten zijn gebleven, maar de bloemen maken langzamerhand plaats voor wat rustigere tonen op de muur bijvoorbeeld. Op welke woontrend wil jij inhaken?

Bepaal nieuwe kleur & sfeer elementen 

Door bepaalde sfeer elementen toe te voegen in specifieke kleuren, bepaal je voor een deel de nieuwe uitstraling van je interieur. Maak gebruik van plaids en kussens in de juiste kleur. Schaf eventueel een mooi vloerkleed aan wat precies van de juiste materialen is gemaakt om de sfeer te bepalen. Laat de kussens hiermee matchen. 

Overige woondecoratie

Planten kunnen je interieur op perfecte wijze verlevendigen. Ben jij geen groenmens? Geeft niets, tegenwoordig zijn er fantastische alternatieven verkrijgbaar in de vorm van kunstplanten. Zorg wel dat je een superieure kwaliteit koopt, want niets zo lelijk als overduidelijke kunstplanten. 

Sfeerverlichting is ook van groot belang. Wie al over prachtige sfeerverlichting beschikt, hoeft alleen nog maar wat details aan te brengen, zoals kaarsen. Ben jij geen voorstander van kaarsen, vanwege het gezondheidseffect (ook kaarsen produceren o.a. fijnstof in de ruimte, wat het binnenklimaat niet ten goede komt), kies dan voor het alternatief van led kaarsen. Niet alleen beter voor het binnenklimaat, maar ook een stuk veiliger en nooit meer knoeien met kaarsvet; daar valt ook wat voor te zeggen!

Inspiratie

Net een andere twist geven aan de uitstraling van je interieur, begint vrijwel altijd met wooninspiratie opdoen. Neem maar eens een kijkje op mijninterieurstylist.nl bijvoorbeeld, wij laten je zien wat er allemaal mogelijk is binnen het interieur en tonen je direct de actuele woontrends van dit moment. Heb je meer advies nodig, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. 

Geef een reactie