Je bekijkt nu Badkamer Herindelen [Stappenplan]

Badkamer Herindelen [Stappenplan]

Een badkamer is een plek waar je kunt ontspannen, een beetje tot rust kunt komen en jezelf kunt opfrissen. Het probleem is echter dat dingen soms een beetje rommelig worden. Het is belangrijk om badkameroppervlakken op te ruimen om dat gevoel van een grotere, meer open, minder stressvolle ruimte te creëren. In deze interieurblog leggen we uit hoe je dit voor elkaar krijgt.

Begin met deze vragen

Het eerste deel van de reorganisatie avontuur is een lijst met wensen en inspiratie voor je badkamer. Raadpleeg dit plan terwijl je voorwerpen verplaatst of beslist wat je wilt bewaren en weggooien. Enkele van deze vragen moeten zijn:

  • Gebruik ik dit? Zo ja, bewaar het. Zo niet, gooi het dan weg of doneer het aan een goed doel.
  • Zou ik dit vandaag opnieuw kopen? Als je niet zeker weet of je iets wel of niet zult gebruiken, kan deze vraag je helpen beslissen of je iets wilt bewaren of weggooien.
  • Maakt dit product mijn leven beter? Als je niet zeker weet of je iets moet houden, beslis dan op basis van jouw beoordeling of het jouw leven op de een of andere manier beter of gemakkelijker maakt.
  • Zijn deze producten nog goed? Badkamers zijn berucht om het verzamelen van verlopen producten. Door ze weg te gooien, kan je niet alleen opruimen, maar zorg je er ook voor dat jij veilige, hygiënische producten gebruikt.
  • Kan ik de hoeveelheid ruimte die dit in beslag neemt verminderen? Vaak kan je ruimte besparen door omvangrijke verpakkingen te verwijderen en artikelen in compactere containers te plaatsen.

Groeperen

Als je eenmaal hebt vastgesteld wat je bewaart, is het tijd om producten te groeperen op basis van hun gebruik en vervolgens manieren te vinden om ze te ordenen op basis van hun categorieën. Misschien bevat de grootste badkamerlade momenteel bijvoorbeeld een grote fles lotion, krultangen en ander haarstylinggereedschap, plus een EHBO-doos. Dan zijn er de haarstylingtools en de fles lotion die op de wastafel staan.

Groepeer soortgelijke dingen – bijvoorbeeld je haarstylingtools – en vind dan een handige, overzichtelijke manier om ze op te bergen, zoals een mand aan de zijkant van de wastafel om stylingtools georganiseerd te houden.

Investeer in handige opslagopties

Om erachter te komen welke soorten opbergers het nuttigst voor jou zijn, moet jij de badkamer beoordelen en de dingen die je erin bewaart. Als je bijvoorbeeld weinig kastruimte hebt, maar je wel een plek zou kunnen gebruiken om rollen toiletpapier, extra flessen shampoo en extra handdoeken op te bergen, overweeg dan een plank of een kast voor boven het toilet. Of als je make-up en kleinere gereedschappen bij de hand wilt houden in de buurt van de wastafel, geef dan prioriteit aan lades voor een organizer of hang planken op die speciaal voor dit doel zijn bedoeld.

Voor opslag op de wastafel, probeer glazen potten voor tandenborstels en make-upborstels, acryl-organizers voor make-up. Er zijn veel opties – en je zult creatief moeten zijn om je exacte behoeften te organiseren.

Wat kan je uit de badkamer verwijderen?

Soms kunnen badkamermeubels een verzamelplaats zijn voor huishoudelijke artikelen, zoals schoonmaakspullen die onder de wastafel in de badkamer worden bewaard en die naar de bijkeuken, keuken of ergens anders kunnen worden verplaatst. Andere keren zijn er producten die je nodig hebt.

EHBO-koffers zijn een goed voorbeeld. Iedereen zou er een moeten hebben, maar omdat ze niet vaak worden gebruikt, hoeven ze geen kostbare opbergruimte in de badkamer in beslag te nemen. Zoek een andere toegankelijke locatie om jezelf wat extra ruimte te geven.

Hetzelfde geldt voor zaken als cosmetica. Mensen die hun make-up elke dag doen, geven er misschien de voorkeur aan om cosmetica in de badkamer te bewaren, maar mensen die het slechts af en toe doen, geven er misschien de voorkeur aan om cosmetica ergens anders op te bergen.

Geef een reactie