Je bekijkt nu Zo bereid jij je optimaal voor op de zomermaanden

Zo bereid jij je optimaal voor op de zomermaanden

Zodra de eerste zonnestralen weer tevoorschijn komen, krijgen veel mensen de behoefte om hun huis en tuin zomerklaar te maken. Het is immers heerlijk om weer buiten te kunnen genieten van het mooie weer. In dit artikel bespreken we tips om je huis en tuin zomerklaar te maken. Want laten we eerlijk zijn, ook jij hebt toch weer ontzettend veel zin in de zomer? Ondanks het feit dat we voor de eerste paar maanden van het jaar vaak nog even een paar regenbuien moeten zien te overleven, begint het er vaak vanaf april een stuk beter uit te zien. Dus wil jij goed voorbereid zijn op de zomer, dan hebben wij een aantal handige tips voor je.

Tuin & Overkapping

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat het tijd is om ons huis en tuin zomerklaar te maken. Na een lange winterperiode met donkere dagen en weinig zonneschijn, verlangen we allemaal naar het licht en de vrolijkheid die de eerste voorjaars zonnestralen met zich meebrengen. Het zomerklaar maken van ons huis en tuin draagt bij aan dit fijne gevoel. In dit artikel geven we tips en tricks om jouw huis en tuin helemaal klaar te maken voor de zomer, zodat je straks volop kunt genieten van het mooie weer.

De tuin

De tuin is in de zomer een belangrijke plek om te ontspannen en te genieten van het mooie weer. Om ervoor te zorgen dat jouw tuin er helemaal klaar voor is, zijn er een aantal dingen die je kunt doen:

Opruimen en schoonmaken

Begin met het opruimen van de tuin en het verwijderen van onkruid en uitgebloeide planten. Maak daarna de tegels en andere bestrating schoon met een hogedrukreiniger. Zo ziet je tuin er weer fris en netjes uit.

Inrichten voor de zomer

Maak je tuin zomerklaar door het aanschaffen van tuinmeubilair en accessoires. Denk aan een mooie loungebank, ligstoelen, een parasol en sfeervolle verlichting. Voeg kleurrijke planten toe om je tuin nog gezelliger te maken.

Verbeteren van de buitenverlichting

In de zomermaanden blijft het langer licht, maar het is toch handig om ook buiten goede verlichting te hebben. Zo kun je ook ’s avonds van je tuin genieten. Plaats bijvoorbeeld tuinspots langs de paden of hang lampionnen in de bomen.

Creëren van een sfeervolle ambiance met een tafelhaard

Maak je tuin extra gezellig door het toevoegen van sfeervolle accessoires. Denk bijvoorbeeld aan windlichten, kussens en een buitenkleed. Ook kun je een tafelhaard of vuurkorf plaatsen voor extra warmte en gezelligheid.

Met deze tips en tricks is jouw tuin helemaal klaar voor de zomer en kun je optimaal genieten van het mooie weer.

Yankee Candle geurkaarsen voor extra sfeer

Als je een overkapping hebt, is dit de perfecte plek om in de zomer gezellig samen te komen met vrienden en familie. Door het toevoegen van sfeervolle accessoires kun je jouw overkapping nog gezelliger maken. Hang bijvoorbeeld lampionnen of lichtslingers op voor een gezellige ambiance. Plaats comfortabele tuinmeubelen en voeg kussens en plaids toe voor extra comfort. Ook kun je een buitenkleed neerleggen, planten toevoegen en een Yankee Candle geurkaars aansteken voor extra sfeer en kleur. Zo creëer je een knusse en gezellige plek waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van de zomeravonden.

Geef een reactie