Je bekijkt nu Betonlook vloer en andere mooie trends in modern interieur

Betonlook vloer en andere mooie trends in modern interieur

Nieuwe interieurtrends die op tentoonstellingen en forums worden besproken, kunnen zeer extravagant en innovatief zijn, maar alleen de meest praktische daarvan worden belichaamd in echte projecten. Vandaag zullen we het hebben over vier actuele ideeën en trends in het interieurontwerp in 2024-2025 aan de hand van foto’s van nieuwigheden uit de portfolio’s van ontwerpbureaus. Je ziet deze trends net als gietvloeren steeds vaker terugkomen in Nederlandse woningen: 

Getextureerde materialen

Ongewone en levendige texturen die in het midden van een compositie worden geplaatst, zijn een andere huidige interieurtrend voor 2024 en 2025. Natuurlijke materialen (natuursteen, baksteen, mat hout, leer) zullen de prioriteit hebben, maar er is ook veel vraag naar hun realistische kopieën. Getextureerde materialen kunnen het patroon van leer of dierenhuiden, natuurlijke materialen, imiteren. En een LED-strip die langs de rand van een dergelijk materiaal wordt geplaatst, zal het reliëf van de “huid” helpen accentueren.

Zacht minimalisme

Minimalisme staat nog steeds bovenaan de lijst van interieurstijlen van 2024-2025. Zijn eigenaardigheid in dit seizoen is de verzachting van het minimalisme, dat kenmerken van andere stijlen vertoont. Minimalisme omvat warme kleuren in beige tinten, licht hout en veel textiel.

Laconieke meubels met strikte geometrische vormen en designinterieurartikelen passen perfect in zacht minimalisme: een lichte fauteuil, originele salon- of salontafel, staande lamp en barkrukken bekleed met weelderige groene stof. Je kunt het interieur nog sfeervoller en gezelliger maken met behulp van warme LED-verlichting – deze kan langs de omtrek van het plafond worden geplaatst, onder de hangende keukenkastjes, in de tv-ruimte.

Betonlook vloer

Betonlook vloeren zijn een opvallende trend in moderne interieurs, geliefd om hun strakke en industriële uitstraling. Deze vloeren bieden een robuuste en minimalistische esthetiek die perfect past bij hedendaagse woonstijlen. Betonlook vloeren zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook bijzonder praktisch: ze zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en bestand tegen slijtage.

Dankzij de veelzijdigheid van dit materiaal kunnen betonlook vloeren in verschillende tinten en afwerkingen worden gerealiseerd, van koel grijs tot warmere aardetinten, waardoor ze zich moeiteloos aanpassen aan diverse interieurstijlen. Of het nu gaat om een loft in de stad of een modern landelijke woning, een betonlook vloer voegt een vleugje eigentijdse elegantie toe aan elk ruimte.

Milieuvriendelijk

Ecologie is nog steeds de belangrijkste modetrend in de interieurwereld voor 2024 en 2025. Dit impliceert niet alleen het maximaliseren van de menselijke nabijheid tot de natuur, maar ook het respecteren van het milieu en het creëren van een veilige en praktische leefomgeving.

Het enorme aantal interieurs gewijd aan ecologie op moderne interieurtentoonstellingen stelt ons in staat om te zeggen dat deze trend zich nog lang zal voortzetten, en dat dergelijke interieurs nog vele jaren relevant zullen blijven. Daarom ligt de focus op het gebruik van natuurlijke of innovatieve kunstmaterialen die vele jaren meegaan, een natuurlijk kleurenpalet en comfortabele verlichting. De meest populaire materialen zijn: hout (in de vorm van latten-, reliëf- of vlakke panelen, balken, planken), beton, metaal, natuursteen, matten en rietbehang, maar ook authentieke muurschilderingen of hun vakkundige imitatie. Zelfs een gietvloer van G-vloeren past bij deze trend. 

Geef een reactie