Je bekijkt nu Het effect van geur op de gezelligheid en sfeer in huis?

Het effect van geur op de gezelligheid en sfeer in huis?

We kennen ze allemaal wel, die huizen waar je, op het moment dat je binnenstapt, direct de geur van gekookte aardappelen tegemoet komt. Nu is het logisch dat het huis rond etenstijd een beetje naar eten stinkt, maar niet de hele dag. Toch zien we ontzettend vaak dat huizen niet altijd even fris ruiken. Dit komt vaak omdat we deze geur vaak zelf niet meer ruiken. Logisch, aangezien we er de hele dag in zitten. Dit wordt ook wel geurenblindheid genoemd.

Het is dus wel belangrijk dat je zorgt dat het lekker ruikt in huis. Niet alleen omdat dit een stuk prettig is voor jezelf en ook de mensen die bij je op visite komen, maar het ook bijdragen aan de sfeer en gezelligheid in huis.  Het is daarom ook niet voor niets dat geurkaarsen steeds populairder worden. Omdat we toch zien dat lang niet iedereen hier het nut van inziet, hebben we de verschillende effecten van geur, zowel in positieve als negatieve zin, nog even voor je op een rijtje gezet.

Geur en emotie

Je kent ze wel, de bekende uitspraken als ‘ik ruik de lente’, ‘zo rook het ook altijd bij opa en oma thuis’ en zo zijn er nog veel meer van dat soort herkenningspunten als het gaat over geur. Wist je namelijk dat geur de kracht heeft om onze emoties op een positieve manier te stimuleren? Denk maar eens aan de geur van een heerlijke versgebakken appeltaart! Grote kans dat je direct een gevoel van gezelligheid geeft. Dit is dus ook precies wat geurkaarsen voor je kunnen doen. Zelf gebruiken we hiervoor van de geurkaarsen of geuroliën van Bridgewater. Deze ruiken niet alleen heerlijk, maar zijn ook op een natuurlijke basis gemaakt. Zo zorgen ze er niet alleen voor dat jij je fijner voelt, maar zorgen ze ook voor veel meer sfeer in huis, probeer het maar eens.

Geur en ontspanning

Sommige geuren hebben een ontspannend effect op ons lichaam en geest. Lavendel is hier natuurlijk een goed voorbeeld van. De rustgevende geur van lavendel kan stress verminderen en zorgt voor een gevoel van innerlijke rust. Dit klinkt misschien wat zweverig, maar dat is het absoluut niet. Natuurlijk wordt lavendel vaak gebruikt tijdens yoga en ook in de sauna, maar ook voor thuis is het ideaal. Door gebruik te maken van de geurkaarsen, geurstokjes of verschillende lekkere oliën van Geurvoorjehuis.nl, zul je direct merken dat het niet alleen heerlijk ruikt, maar je huis er ook veel gezelliger door wordt.

Geur zorgt voor herkenning

Waar we het in het begin hebben gehad over de bepaalde typische geuren, zien we dat geur ook vaak zorgt voor een stuk herkenning. Vooral wanneer je vaak dezelfde geurkaarsen gebruikt, zal dit niet alleen voor jezelf fijn zijn, maar ook voor de mensen die bij je op bezoek komen. Vaak linken ze dan de geur aan je huis. Het is daarom zeker de moeite waard, in het geval je er nog geen gebruik van maakt, gewoon eens te testen met een geurkaars. We kunnen je bijna verzekeren dat je niet snel anders meer zou willen.

Geef een reactie