Je bekijkt nu De kinderkamer uit hun dromen

De kinderkamer uit hun dromen

Je wil je kinderen natuurlijk gelukkig zien. Een manier waarop je je zoon of dochter kunt verrassen is met een prachtige kinderkamer, vol kleuren en speelgoed. Een plek waar ze kunnen leren, spelen, rusten en groeien. Verras je kids met een salta trampoline, lichtgevende sterren aan het plafond en een kist vol leesboekjes. In dit artikel vertellen we je hoe je de perfecte kinderkamer kunt creëren. 

Kleuren

Kleurenpsychologie is enorm belangrijk bij het ontwerpen en inrichten van een kamer. Naast dat je natuurlijk gebruik kunt maken van de lievelingskleuren van je kind, is het ook belangrijk om rekening te houden met de gevoelens die bepaalde kleuren oproepen. Wil je gaan voor rust? Kies dan voor verschillende tinten blauw en groen. Ga je voor speels, dan zijn geel en oranje de perfecte kleuren. Het gebruik van kleuren brengt de kinderkamer tot leven. Experimenteer dus! 

Personalisatie

Kinderen zijn vaak erg trots op hun eigen kamer. Je kunt dit gevoel stimuleren door persoonlijke elementen toe te voegen aan de kamer. Houdt jouw kind van dino’s? Dan kun je muurstickers van grote dinosauriërs toevoegen. Is jouw kindje groot fan van zeemeerminnen? Geef de kamer dan een onderwater thema! Ook kun je de kamer personaliseren door naamplaatjes en foto’s van henzelf en de rest van de familie toe te voegen.  

Spelen, leren, bewegen

Als ouder wil je spelen, leren en bewegen stimuleren. De kinderkamer is hier de ideale plek voor. Vul de kasten met boekjes en spelletjes. Maak een leuk leeshoekje waar je je kindje kunt voorlezen of waar ze dit (als ze wat ouder zijn) zelf kunnen doen. Ook kun je een kleine tafel neerzetten, waar op gepuzzeld of geknutseld kan worden. Heb jij een actieve zoon of dochter? Zet dan een kleine trampoline of klimset neer. 

Ruimte voor groei

Kleine kinderen groeien als kool. Je wil natuurlijk dat zij zo lang mogelijk van de kinderkamer kunnen genieten. Zorg er dan dus voor dat de kamer groei-proof is. Dit kun je doen door het toevoegen van aanpasbare elementen zoals een meegroeibed of een verstelbare tafel! Op deze manier kan je kindje nog jaren van zijn of haar kamer genieten! En dat mag ook wel, na al dat harde werk dat je erin hebt gestoken. 

Een kinderkamer is een veilige, comfortabele en leuke ruimte waar jouw zoon of dochter zich op spelenderwijs kan ontwikkelen. Verras hem of haar met een prachtige kamer vol kleuren, personalisatie, beweegmogelijkheden, spelletjes, boeken en ruimte voor groei. 

Geef een reactie