Je bekijkt nu Haak-ideeën voor jouw interieur [Gratis Patronen]

Haak-ideeën voor jouw interieur [Gratis Patronen]

Haken is een van de leukste hobby’s. Je kunt er prachtige haakwerkjes mee maken en bovendien is het makkelijk te leren en overal te doen. Doordat haken steeds populairder wordt, zie je ook steeds meer leuke en Gratis haakpatronen in het Nederlands. Je kunt niet alleen kledingstukken en knuffels haken, er zijn ook tal van haakpatronen om leuke en handige dingen voor je interieur te maken.

Lees snel verder voor de leukste haak ideeën voor je interieur!

De leukste haak ideeën voor je interieur

We willen allemaal dat ons huis en interieur er leuk en sfeervol uitziet. Het is dan ook leuk om af en toe wat dingen te veranderen. Dat hoef je niet meteen rigoureus aan te pakken. Nieuwe meubels zijn namelijk niet bepaald goedkoop. Gelukkig kun je met een paar nieuwe accessoires je interieur een compleet nieuwe look geven. En het leuke is dat je die accessoires gewoon zelf kunt haken in de kleur die jij het mooiste vindt. Dit zijn onze haak ideeën voor jouw interieur:

1. Plaid of Deken

Deken haken
Gratis patroon, klik op bovenstaande afbeelding

Een plaid of deken is eigenlijk onmisbaar in huis. Zeker nu de energieprijzen omhoog schieten is het fijn dat je jezelf warm kunt houden zonder de thermostaat omhoog te draaien. Een plaid helpt je zowel letterlijk als figuurlijk de winter door. Niet alleen is het heerlijk om onder een plaid te kruipen tijdens een koude winteravond, je bent ook heel wat avondjes zoet met het maken ervan.

Er zijn tal van steken die je kunt gebruiken om een plaid te haken. Wat je de laatste tijd weer veel ziet zijn dekens die gemaakt zijn met granny squares. Dit zijn vierkantjes met een bloempatroon die in de jaren 70 razend populair waren en nu weer helemaal terug zijn van weggeweest.

2. Gehaakte manden

Gehaakte mand haken

Wij zijn dol op dingen die zowel mooi als praktisch zijn. Een mand is dan ook een perfect item om je interieur een beetje op te leuken. Bovendien kun je nooit genoeg manden hebben, of het nu is voor het opbergen van je bollen garen, tijdschriften of kinderspeelgoed, ze komen altijd van pas.

Wil je een mand haken die nog jaren in je interieur past dan kun je het beste kiezen voor een neutrale kleur zoals wit, antraciet of grijs. Maar wil je jouw interieur een compleet andere look geven dan kies je voor een mooie modekleur of zelfs een motiefje.

3. Poef

In de jaren 70 had elk huishouden een poef. Een hartstikke fijn meubelstuk waar je lekker op kunt ploffen. De poef is gelukkig weer helemaal terug van weggeweest. In elk interieurblad zie je tegenwoordig een mooie gehaakte poef die een interieur een mooie eigentijdse en robuuste uitstraling geeft.

Haken voor beginners

Wil je zelf een poef haken dan is het belangrijk dat die lekker stevig wordt. Je kunt hiervoor het beste echt dik garen gebruiken zoals spaghetti garen waar je een haaknaald van 10 of 12 mm nodig hebt. Het is daarnaast van belang dat je een magische ring en stokjes kunt haken. Kun je dat dan staat niets het je in de weg om een supergave poef te haken.

4. Kussen

Kussens zijn de perfecte accessoires om je interieur eenvoudig een compleet andere look te geven. De basis van een kussen is bovendien hartstikke makkelijk te haken. Ben je een beginnende haker dan kun je met de kleur van je kussen zorgen voor een nieuwe look in je interieur. Ben je een wat meer gevorderde haker dan kun je wat meer complexere steken gebruiken of kiezen voor een motiefje. Kies bijvoorbeeld voor een kussen met kabels, of een kussen met etnische patronen. Beide zie je op dit moment in bijna elk interieurmagazine.

5. Krukje

Wil je echt een uniek meubelstuk in huis dan haak je je eigen krukje. Of in ieder geval, je haakt de zitting van een krukje. Om een krukje te haken heb je een krukje nodig, dik garen en opvulling. Je haakt de zitting direct op het krukje zodat het krukje naderhand extra stevig is.

Het is de trend om dik garen te gebruiken in neutrale tinten of aardetinten. Kies bijvoorbeeld voor Spaghettigaren in de kleur beige of grijs. Wil je een krukje maken voor in de kinderkamer dan kun je ervoor kiezen om het krukje aan gezichtje en zachte voetjes te geven. Haak bijvoorbeeld een schaap, beer, olifant of lama, hier zul je een kind superblij mee maken.

6. Bloempot

Een gehaakte bloempot is misschien niet iets waar je direct aan denkt, maar het kan toch echt. Een gehaakte bloempot is een soort mandje dat je om een bestaande bloempot schuift. Het geeft een mooi robuust en tegelijkertijd knus resultaat. Bovendien geeft het je interieur iets unieks en bijzonders. Gehaakte bloempotjes zijn bovendien eenvoudig te maken. In een handomdraai heb je een bloempot gemaakt die je interieur iets bijzonders en unieks geeft. 

Geef een reactie