Je bekijkt nu Waarom zou je kiezen voor een kunsthaag?

Waarom zou je kiezen voor een kunsthaag?

Groene muren met echte planten vergen veel onderhoud. Hoewel ze zorgen voor zuurstof, hebben ze regelmatig water en onderhoud nodig, plus speciale omstandigheden om goed te groeien en er mooi uit te zien. Daarom is de kunstmatige haag van Kunsthaagvoordeel een geweldige oplossing voor jouw tuin (of binnen), met allerlei voordelen.

Lage onderhoudskosten

Een kunsthaag, net als kunstgras, heeft bijna geen onderhoud nodig. Je hoeft het alleen af en toe af te stoffen om ervoor te zorgen dat het er op zijn best uitziet. Jouw groene muur zal gedijen zonder water of meststoffen, wat ook goed is voor het milieu. Het is dus een onderhoudsvriendelijke en milieuvriendelijke keuze.

Prachtig uiterlijk in alle weersomstandigheden

Met kunstmatige groene muren hoef je je geen zorgen te maken over verwelking of bruin worden, zelfs niet als het erg warm wordt in de zomer. Ze worden ook niet aangetast door vorst. Je hoeft dus ook niet de hele herfst dode bladeren op te ruimen. Bovendien zijn ze behandeld met UV-bescherming, waardoor ze hun kleur behouden, ongeacht het weer. Dus ongeacht de omstandigheden, blijven ze er altijd fris en levendig uitzien.

Makkelijk onder controle te houden

Een groot voordeel van kunstmatig groen is dat het je tuin niet zal overwoekeren. Groene muren zien er het mooist uit wanneer ze netjes en goed onderhouden zijn. Het goede nieuws is dat kunstmatig groen niet groeit, dus je hoeft het niet bij te knippen of vorm te geven om het er op zijn best uit te laten zien. Je kunt dus genieten van een prachtig ogende groene muur zonder je zorgen te maken over ongecontroleerde groei.

Voegt waarde toe

Groen is een kalmerende kleur die je een ontspannen gevoel geeft en goed is voor je gezondheid! Als je een kunstmatige groene haag plaatst, maak je jouw omgeving mooier en voeg je ook waarde toe aan je huis, of het nu binnen of buiten is.

Geen groene vingers nodig

Als je graag een groene muur wilt hebben, maar niet zo goed bent in het verzorgen van planten, dan is een kunstmatige haag de perfecte oplossing! Je hoeft deze namelijk niet te onderhouden. Handig, toch?

Snel en eenvoudig te installeren

Tot slot is een kunstmatige heg is heel makkelijk te gebruiken, dus je kunt in slechts een paar uur een groene muur creëren. Dit is handig als je snel van een lelijke muur af wilt. Kunstmatig groen past zich ook makkelijk aan elke ruimte aan, omdat je het eenvoudig op maat kunt maken. 

Geef een reactie