Je bekijkt nu Hoe opnieuw inrichten je kan helpen

Hoe opnieuw inrichten je kan helpen

Er is iets magisch aan het renoveren van je huis. Het gaat niet alleen om het vervangen van een oud kastje of het verven van de muren, dat zijn allemaal praktische zaken. Nee, het opnieuw inrichten van je huis kan je ook helpen om jouw leefomgeving een nieuw leven in te blazen. Renoveren wordt vaak als een onmogelijke en zware taak gezien. Wij bieden graag een ander perspectief: zo leer je juist te genieten van het werk dat je te wachten staat! Maak van het klussen een onvergetelijke periode, in plaats van een straf die je moet ondergaan. Zo zul je zien dat de tijd voorbij vliegt.

De voorpret: inpakken

Zodra je hebt besloten om het hele huis te gaan renoveren, dan kan de pret beginnen. Die pret begint bij het inpakken van al je oude spullen! Vouw de vouwgordijnen voorzichtig op, pak je fotolijstjes in met wat papier, en je zult zien dat de ruimte steeds leger wordt. Dit is ook een mooi moment om alvast wat op te ruimen, en de meubels die je wilt vervangen naar de milieustraat te brengen. Zo, opgeruimd staat netjes.

Iets nieuws ontdekken

Als je dan toch druk aan het opruimen bent, kun je altijd ervoor kiezen om de zolder gelijk mee te nemen. Alles in een keer uitzoeken scheelt flink wat toekomstige ritjes naar de milieustraat! Daarnaast biedt de zolder ook weer zijn eigen mooie kansen. Misschien kom je wel wat meubels tegen waarvan je eigenlijk was vergeten dat ze bestonden. Of je vindt oude spullen van je familie terug die nog veel voor je betekenenen die nu een plaatsje in de woonkamer kunnen krijgen. 

Van ideeën naar actie!

Zodra het huis leeg is, is het tijd om je woorden naar daden om te zetten! Je kunt nu op pad om eindelijk de nieuwe kledingkast te kopen, of tegeltjes voor in de keuken uit te zoeken. Daarna komt natuurlijk het harde werk: verven, vloeren leggen, meubels bouwen, en nog duizenden andere klusjes. Laat je niet te veel meeslepen door de chaos van het verbouwen. Ook aan deze fase komt weer een einde, zelfs als het in het moment even niet zo lijkt. Vergeet ook niet hulp aan anderen te vragen! De meeste mensen dragen graag hun steentje bij en vinden het juist gezellig om gezamenlijk ergens aan te werken.

Stilstaan bij succes

Zodra de stof is neergedaald en alles op zijn plek staat, kun je een moment nemen om eens goed om je heen te kijken. Sta er even bij stil dat je het renoveren hebt overleefd en wees blij met het resultaat dat je bereikt hebt. In de jaren die nog gaan komen, zul je jezelf vast vaker dankbaar zijn dat je deze stappen hebt genomen. Het is cliché, maar waar: oost west, thuis best!

Geef een reactie