Je bekijkt nu Welke badkamerspiegel past bij jouw badkamer?

Welke badkamerspiegel past bij jouw badkamer?

Bij het inrichten van je badkamer is de keuze voor een badkamerspiegel soms lastig. Er zijn zoveel verschillende soorten en maten spiegels, dat het je begint te duizelen. Probeer orde te scheppen. Stel jezelf een aantal essentiële vragen en je komt erachter wat de ideale badkamerspiegel voor jou is.

Waar gebruik je de badkamerspiegel voor?

De eerste vraag die je jezelf stelt is: wat is het doel van de spiegel? Het antwoord hierop zal mede de grootte bepalen. Heb je de spiegel alleen nodig om je haar te kammen of föhnen na een douchebeurt, dan heb je aan een klein formaat genoeg. Vind je het nodig om jezelf in de badkamer ten voeten uit te zien, dan is een badkamerspiegel niet snel te groot.

Naast de hoofdspiegel kun je een make-upspiegel of een scheerspiegel aanschaffen. Dat zijn twee woorden voor hetzelfde ding. Het vergrotende effect van de spiegel zorgt ervoor dat je geen haartje of oneffenheid mist bij het scheren of opmaken. Het is een nuttige aanvulling waar je veel plezier van hebt. En het kan de keuze voor een badkamerspiegel makkelijker maken.

Hoeveel ruimte heb je beschikbaar?

Het formaat van jouw ideale badkamerspiegel hangt ook af van de grootte van je badkamer. Je wilt de badkamer van een compacte woning niet laten domineren door een enorme spiegel. Aan de andere kant is een te kleine spiegel in een ruime badkamer ook niet goed.

Er is één belangrijke vuistregel waar je aan moet houden. Dat is dat de badkamerspiegel niet breder mag zijn dan de wastafel. Vaak kiest men ervoor om exact de breedte van de wastafel aan te houden. Iets smaller kan ook een mooi effect hebben. Maar breder is uit den boze.

Wat is de stijl van de badkamer?

Bij het ontwerpen van je badkamer is het goed om een mooi geheel te creëren. Welke stijl je gekozen hebt, maakt niet uit. Voor elke soort badkamer bestaan de juiste badkamerspiegels.

Een moderne look vraagt om een spiegel met strakke lijnen. Maar als je een gezellige, landelijke of klassieke sfeer verkiest, is een mooie lijst of aparte vorm ook goed. Let er wel op dat bepaalde vormen veel aandacht op zich vestigen. Een grote hartvormige spiegel is ‘zeer aanwezig.’ Dat beperkt je in de keuze voor andere badkamerelementen. Die zullen wat soberder moeten blijven.

Extra functies van een badkamerspiegel

Wil je dat je badkamerspiegel meer kan dan je spiegelbeeld weerkaatsen? Dan is er veel mogelijk. Van spiegels met ledverlichting tot anti-condens spiegels, je kijkt je ogen uit.

Voor kleine badkamer is een spiegelkast een aanrader. Deze zorgt namelijk voor extra opbergruimte. Heb je dus geen plek voor een kolomkast of voor brede laden, dan is dit een uitkomst.

Ben je al wat dichter bij je keuze gekomen? Komt er een zwarte, ronde spiegel met een luxe uitstraling boven je wastafel? Of kies je voor een strakke rechthoek met ledverlichting? Meer inspiratie nodig? Lees dan alles over de nieuwste badkamertrends. Veel succes met het (her)inrichten van je badkamer. Het wordt vast prachtig!

Geef een reactie