Je bekijkt nu Zijn de gordijnen in huis terug van weggeweest?

Zijn de gordijnen in huis terug van weggeweest?

De keuze uit de verschillende soorten raamdecoratie is tegenwoordig enorm groot. Je kunt daarbij kiezen uit de staande of liggende lamellen, vitrages, rolgordijnen of de traditionele gordijnen. Vooral de gordijnen hadden steeds meer last van hun stoffige imago. Toch lijkt de populariteit van deze stoffen bedekking van het raam en kozijn weer toe te nemen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat er qua materiaalgebruik, patronen en kleuren steeds meer mogelijk is. Bekijk ook Visgraat vs chevron: welke vloer is beter?

Je hoeft bij het uitzoeken van gordijnen zelfs je huis niet meer uit, omdat het online aanbod makkelijk vanuit de luie stoel zo te bestellen is. Tijdens de corona periode werd er online steeds meer geshopt, die gewoonte lijkt zich net zoals het blijvende thuiswerken, door te zetten.

Inspiratie voor Gordijnen in huis

Bij elk interieur past een ander soort gordijnen. Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of het is leverbaar. Je hoeft daarbij niet eens op de gangbare trends te letten. Laat je dus gewoon leiden door je eigen smaak. Raak je door het grote aanbod toch de weg kwijt in gordijnenland, dan kun je misschien eens een aantal woonmagazines bij de plaatselijke bladenshop halen. Die zijn meestal een bron van inspiratie. Vaak zijn gordijnen of vloeren de basis van een complete makeover.

Soorten Gordijnen

Misschien vraag je jezelf af hoe moeilijk het kan zijn om een gordijn uit te kiezen. Een gordijn is toch gewoon een hangend lap stof met plooien en haken. Dit is eigenlijk de meest basic vorm om een gordijn te maken. Er zijn echter ook binnen het gordijnsegment enorm voor varianten om uit te kiezen. Het makkelijkste is de soort die je kant en klaar kunt bestellen. Daarbij wordt wel vaak uitgegaan van standaard maten. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen uit in between gordijnen, transparantie gordijnen of vitrage gordijnen.

Het is maar net hoeveel privacy je wenst en hoeveel licht de gordijnen door mogen laten. Wil je niet het hele jaar tegen hetzelfde patroon of dezelfde kleur aankijken dan kun je er ook voor kiezen om in de winter gordijnen van een zwaardere stof te kiezen. Ga je voor kwalitatief goede en goedkope gordijnen dan kun je jezelf misschien zelfs voor elk jaargetijden aan andere set veroorloven. Heb je ze eenmaal opgehangen dan voelt het toch zeker elke keer weer als een kleine makeover die een heel andere sfeer in huis kan brengen.

Gordijnen met ringen

Ben je niet in het bezit van een naaimachine en kun je ook geen beroep doen op een handig familielid dan zijn de kant en klare gordijnen met ringen een echte uitkomst. Deze gordijnen kun je aan de zogeheten gordijnroede hangen. Deze roede zul je wel aan de muur of het plafond moeten monteren voordat je de gordijnen kunt ophangen. Aan de roede komen ringen te hangen. Vervolgens kun je daar de geplooide gordijnen inhaken. Eigen een klusje dat je zelfs met twee linkerhanden nog kunt fixen.

Inhaken

Hangt er al een geleiderail dan is het handig om voor dit systeem te kiezen. Gordijnrails zorgen voor het vloeiend open en dicht gaan van je gordijnen en werken met haakjes. Ook dit soort gordijnen is kant-en-klaar verkrijgbaar, maar ook het op maat laten maken is bij veel interieuraanbieders beslist ook mogelijk.

Geef een reactie