Je bekijkt nu Visgraat vs chevron: welke vloer is beter?

Visgraat vs chevron: welke vloer is beter?

Chevron en Herringbone, ook wel visgraat genoemd in het Nederlands, zijn twee soorten parketpatronen die verschillend worden gelegd om unieke visuele effecten te creëren. Chevron en Herringbone zijn tegenwoordig nog altijd twee van de meest populaire stylen voor parketvloeren. Deze twee vloertypes hebben ook hun voordelen om verschillende redenen, dus laten we eens kijken naar de verschillen tussen chevronvloeren en visgraatvloeren! Aan de hand hiervan kun je zelf bepalen welke optie je beter vindt. Eerst geven we je trouwens nog wel een korte introductie van wat chevron- en visgraatvloeren überhaupt zijn. 

Wat is chevron? 

Chevronvloeren zijn een designstijl die bestaat uit afwisselend rechte en diagonale strepen. De term “chevron” verwijst naar de punthaken die werden gebruikt voor militaire uniformen, die populair werden gemaakt door de Franse keizer Napoleon Bonaparte. Chevron-patronen worden vaak gezien in moderne woningen en in verschillende andere commerciële ruimtes zoals restaurants en winkels.

Wat is visgraat?

Visgraat is een type parketvloer waarvan de houten lamellen in afwisselende richting worden gelegd. Het resulterende patroon lijkt op de ruggengraat van de haring, daarom wordt het visgraat genoemd! Dit ontwerp werd in de 18e eeuw gepopulariseerd door Franse meubelmakers en wordt sindsdien voor alles gebruikt, van tapijten tot sieraden. Vind je het mooi klinken? De kans is groot dat een visgraatvloer van PVC iets voor jou is! 

Wat is het verschil tussen chevron en visgraat?

Hoewel Herringbone en Chevron twee soorten parket zijn, zijn het beide zeer verschillende vloerontwerpen. Visgraatvloeren gebruiken complete rechthoekige blokken of planken, terwijl de stukken van Chevrons worden geleverd met de korte uiteinden in een hoek van 45 graden. Dit wist je natuurlijk al dat je regelmatig zoekt naar wooninspiratie aangezien deze twee soorten tegenwoordig beide erg populair en trendy zijn. 

Wat zijn de voordelen van chevronvloeren?

Houten Chevron-vloeren bieden een reeks ontwerpvoordelen voor residentiële en commerciële projecten:

  • Chevronvloeren zien er geweldig uit: Met een klassieke esthetiek geeft chevron je ruimte een warme en natuurlijke uitstraling.
  • Chevronvloeren zorgen voor beweging: Het unieke “V”-vormige chevronpatroon met pijlen creëert een gevoel van beweging en brengt je ruimte tot leven.
  • Chevronvloeren zijn veelzijdig: Chevron is een veelzijdig vloerpatroon dat goed werkt in zowel kleinere als grotere ruimtes.
  • Chevron is kosteneffectief: Of je nu kiest voor massief of bewerkt hout, Chevronvloeren zijn nu beschikbaar voor eigenaren van woningen en bedrijven voor een geweldige prijs. 

Wat zijn de voordelen van visgraatvloeren?

We weten dat Herringbone een tijdloze optie biedt voor elke kamer, maar het heeft ook veel voordelen die we hieronder hebben uiteengezet:

  • Visgraatvloeren zijn kosteneffectief: Visgraatvloeren zijn een luxe vloeroptie die je je kunt veroorloven om in je huis of bedrijf te installeren. Dankzij moderne fabricage is deze prachtige vloer nu beschikbaar tegen een betaalbare prijs.
  • Visgraatvloeren zijn krachtig en duurzaam: Door de manier waarop visgraatblokken worden geplaatst en gelegd, zal je houten vloer sterker zijn, wat betekent dat je de komende decennia een houten vloer heeft die langer meegaat.
  • Visgraat is veelzijdig: De warme, klassieke esthetiek van visgraatparket maakt het een veelzijdige vloerkeuze. Met zijn natuurlijke schoonheid en echte warmte is Herringbone het perfecte gespreksonderwerp voor elke kamer in je huis of kantoorruimte.

Geef een reactie