Je bekijkt nu Je interieur beschermen: zo doe je dat

Je interieur beschermen: zo doe je dat

Je hebt veel tijd en zorg besteed aan het inrichten van je interieur, en je bent trots op het resultaat. Dan is het ook logisch dat je je interieur zo goed mogelijk wilt beschermen. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Een vlek, een deuk of misschien zelfs iets ernstigs als lekkage is altijd mogelijk. Daarom is het belangrijk dat je je interieur goed beschermt, bijvoorbeeld door een aantal slimme aanpassingen of een woonverzekering. In deze blog gaan we kijken op welke manieren je dat kunt doen. 

Verzeker je inboedel

Een woonverzekering is de beste manier om je woning te beschermen tegen schade. Met een inboedelverzekering verzeker je alles wat in de woning staat, zowel het meubilair, elektronica als kunst. Mocht je interieur schade oplopen, bijvoorbeeld door brand of lekkage, zullen de kosten daarvan gedekt worden. Je kunt de schade er misschien niet mee voorkomen, maar je kunt er wel van op uitgaan dat je het interieur zo snel mogelijk weer in oude staat kunt herstellen. Ben je niet verzekerd, kunnen de kosten daarvoor behoorlijk oplopen. Goedkoop woning verzekeren is daarom altijd beter dan helemaal geen verzekering nemen. 

Dek de tafels af met een kleed

Tafels zijn erg gevoelig voor vlekken. Samen rond de tafel met een bakje koffie of een glaasje wijn is gezellig, maar helaas is het wel mogelijk dat er daardoor vlekken ontstaan. Het voordeel van een kleed is niet alleen dat het vlekvorming voorkomt, het kan ook een mooie aanvulling op het interieur zijn. Een mooi gehaakt werk, of simpelweg een kleed dat de ruimte opfleurt, maakt meteen veel verschil. Komt er een vlek op het kleed is het misschien jammer, maar het is vaak makkelijker weg te werken dan van een tafel. Heb je een prachtige tafel die je niet graag verstopt? Dan kun je altijd een doorzichtig tafelzeil neerleggen. Zo is de tafel zichtbaar, maar wel beschermd. 

Impregneer de bank

Door je bank te impregneren, bescherm je het tegen slijtage en vlekken. Bij het impregneren breng je een speciale laag aan, die als een onzichtbaar schild ervoor zorgt dat er geen vuil of vloeistoffen binnen kunnen dringen. Door het impregneren is de bank niet alleen beschermd tegen vlekken, hij blijft er ook langer als nieuw uitzien. Een andere mogelijkheid is om voor stoffen banken met afneembare hoezen te kiezen. De hoes kan makkelijk schoongemaakt worden als er vlekken of haren van dieren op zitten. 

Zet breekbare spullen veilig neer 

De breekbare accessoires die je interieur verrijken wil je natuurlijk aan iedereen laten zien. Toch is het verstandig om ze op een dusdanige wijze neer te zetten dat ze niet makkelijk kunnen vallen of breken. Die ene vaas die een erfgoed is en dat mooie beeldje als aandenken aan die mooie reis zijn immers onvervangbaar. Zet ze daarom op een plek waar niemand er makkelijk tegenaan kan stoten, bijvoorbeeld in een hoek waar ze wel zichtbaar zijn maar niet in de loop staan. Een andere optie is een glazen kast. Zo staan je breekbare spullen veilig achter glas, maar kan je ze toch goed zien.

Geef een reactie