Je bekijkt nu September is dé tijd om te veranderen van interieur

September is dé tijd om te veranderen van interieur

De zomer loopt op z’n eind en de herfst begint langzaamaan haar intrede te maken. De tijd van gezelligheid, vroeger donker en meer binnen zijn breekt weer aan. September is daarom dé perfecte maand om je huis opnieuw in te richten

Weer eerder naar binnen

De meeste mensen zijn tijdens de lente en de zomer vooral buiten te vinden. Lekker in het park, in de tuin of een fietstochtje maken. Zodra de zomer is afgelopen breng je weer meer tijd binnenshuis door. En omdat het weer eerder donker wordt en later licht, is het belangrijk om na te denken over verlichting. Luxe designlampen geven een luxe uitstraling. En designlampen kun je prima verzekeren met een inboedelverzekering

Lampen aan

Designlampen kun je vinden in verschillende stijlen, soorten, maten en materialen. Die landelijke vloerlamp met rieten kap, of juist de industriële stalen hanglamp: je kunt op allerlei verschillende manieren je naar hartenlust uitleven. Wat je kiest hangt natuurlijk af van jouw smaak, maar ook van de overige inrichting in huis. Bij ronde vormen is een rechthoekige lamp misschien toch niet zo mooi, maar het kan ook juist voor een speels karakter zorgen. 

En zodra de lichten weer aangaan en het buiten donker wordt, komt ook het belang van verlichting weer om de hoek kijken. Zonder verlichting zou je veel minder kunnen zien. Probeer de krant maar eens te lezen terwijl het begint te schemeren. Of een lekker appeltje snijden in de schemering. Dat wordt dan toch al gauw een gevaarlijke bezigheid. Te weinig licht is niet alleen gevaarlijk, maar ook slecht voor je ogen. Vooral wanneer je naar bijvoorbeeld de tv kijkt. Kies daarom voor een mooie wandlamp in de zithoek of een vloerlamp naast de tv. 

Lekker veel knusse hoekjes

Waar we in de zomermaanden nog heerlijk aan het relaxen waren onder de overkapping, willen we nu weer lekker kunnen relaxen in huis. Designmeubelen maken jouw woonkamer sfeervol. Werk daarbij met verschillende hoekjes. Dit is extra fijn, omdat je dan de hele dag door op een andere plek door kunt brengen. Koffie bij de keukentafel rond een uurtje of vier en ’s avonds onderuitgezakt op de bank, of een boek lezen in de leesstoel. 

Wanneer je nieuwe meubels aanschaft met een flinke waarde, kun je altijd even opnieuw kijken naar jouw woonverzekering. Mocht er dan iets gebeuren met jouw huis, ben je in ieder geval verzekerd. Niet alleen voor schade aan de woning, maar ook voor schade aan jouw kostbare meubels.

Geniet jij ook altijd zo van mooie decoraties? Maak een centraal plekje in huis met de mooiste souvenirs, planten of boeken. In een vakkenkast of wandkast kun je eindeloos decoreren met verschillende objecten. Het leuke hiervan is dat je het helemaal aan kunt passen naar het seizoen. In de herfst verwissel je de beachy items voor schattige herfstdiertjes en in de winter stal je jouw kerstdorp uit. Zo heb je ieder seizoen een woonkamer die meegaat met de tijd.

Geef een reactie