Je bekijkt nu Tips voor het stylen van je slaapkamer

Tips voor het stylen van je slaapkamer

Waar onze slaapkamer tot enkele jaren geleden enkel een praktische toepassing had die enkel en alleen het slapen betreft, wordt onze slaapkamer tegenwoordig als veel meer gezien dan alleen dat. Onze slaapkamer is immers toch een plek waar we een groot deel van de tijd dan wel met de ogen gesloten doorbrengen, maar een gezellige en vooral sfeervol ingerichte slaapkamer heeft wel degelijk invloed op onze gemoedstoestand. Bij het stylen van je slaapkamer denk je waarschijnlijk niet dezelfde woonaccessoires die je ook in je woonkamer gebruikt. Toch is dit wel het geval! Want voor wie wel eens in een chique hotel heeft geslapen, zal vast kunnen beamen dat een zogeheten hotel chique slaapkamer iets is wat iedereen thuis wil!

Accessoires voor in de slaapkamer

Accessoires zijn een ware toevoeging aan ons interieur, dus waarom niet op onze slaapkamer? Dit betekent natuurlijk niet dat je allerlei kandelaars en waxinelichthouders in je slaapkamer moet gaan neerzetten. Overigens, zijn kandelaars bij uitstek geschikt voor op de vensterbank. Mocht je ze willen aansteken zorg er dan wel voor dat je goed oplet en niet in slaap valt, want je kunt je eigen inboedelverzekering vergelijken met die van een andere aanbieder, maar de kans dat de schade wordt vergoed is relatief klein. Zorg er dus voor, dat je wanneer je gebruik maakt van kaarsen, je hier verantwoord en veilig mee omgaat. Veiliger is het om te kiezen voor bijvoorbeeld een mooie vaas met prachtig boeket droogbloemen. Deze kun je tot wel een jaar laten staan, voordeliger dan wanneer je wekelijks een bos verse bloemen moet kopen.

Maak gebruik van kussens

Waar voor de meesten kussens puur zijn voor het praktische en dat is waar ze met hun hoofd op liggen, zijn kussens veel meer dan alleen dat. Uiteraard is het belangrijk dat je een goed kussen hebt om de nacht op door te kunnen brengen, maar heb je wel eens gedacht aan sierkussens? Sierkussens zijn namelijk bij uitstek geschikt om je slaapkamer een stukje extra te geven wat het nodig heeft. Zo kun je kiezen voor verschillende kleuren kussens die je, wanneer je uitgeslapen bent keurig aan zowel het voeteneind als tegen het hoofdbord aan kunt leggen. Dit zorgt voor een chique uitstraling en geeft direct een warme en veilig gevoel. Om het helemaal compleet te maken, is het gebruik van een sprei aan het voeteneind een absolute must. Zorg er wel voor, dat wanneer je uit bed gaat, je het bed netjes opgemaakt. Doe je dit niet, dan is het hele effect in één keer teniet gedaan.

Houd het netjes

Niets is zo belangrijk als het netjes en opgeruimd houden van een ruimte. Je kunt je slaapkamer namelijk net zo mooi en stijlvol hebben ingericht, maar wanneer de grond is bezaaid met allerlei kledingstukken, dan zal die prachtige inrichting volledig in het niet vallen, doordat het oog direct valt op de kledingstukken die ronddwalen op de grond. Door je bed op te maken, je kussens netjes neer te leggen en je kleding op te hangen op een rekje of trapje, zorg jij ervoor dat je kamer er altijd netjes en opgeruimd uitziet.

Geef een reactie