Je bekijkt nu De voordelen van gladde muren in je woonkamer

De voordelen van gladde muren in je woonkamer

We willen van ons huis natuurlijk allemaal een ‘thuis’ maken. Waar we ons vaak bezighouden met de meubels, accessoires en ook raambekleding, zien we nog te vaak dat de muren volledig worden overgeslagen. Deze worden vaak plichtmatig wit (RAL9001) of gebroken wit (RAL 9010) gesaust en daarmee is het klaar. Ontzettend zonde als je het ons vraagt. Vooral wanneer je wat extra sfeer wilt toevoegen aan je interieur, kan dit namelijk perfect door je muren hier op de juiste manier voor te gebruiken. Het grote voordeel aan je muren is, is dat het sauzen of behangen ervan, geen extra ruimte in beslag neemt. Wel is het dan handig om gladde muren te hebben, waarom en wat de voordelen hiervan zijn, vertellen we je in dit artikel.

Eenvoudig te sauzen

Wanneer je de stukadoor je muur glad hebt laten stucen, dan zul je merken dat je hier veel meer kanten mee op kunt. Vooral wanneer je niet langer dan een bepaalde periode één kleur op de muur wilt hebben. Zo kun je een gladde muur natuurlijk een stuk gemakkelijker sauzen, dan wanneer je kiest voor een muur met een reliëf. Vind je het nu lastig om de juiste kleur te bepalen, dan kun je natuurlijk ook gewoon kiezen voor interieuradvies op maat. De voordelen hieraan zijn dat er niet alleen wordt gekeken naar je eigen wensen, maar er ook wordt gekeken naar wat er het beste bij de stijl en ook indeling van je woning past, zodat alle ruimte zo goed mogelijk wordt benut. Vooral bij een wat kleiner huis, is het belangrijk om niet teveel verschillende objecten in een ruimte te zetten, aangezien het geheel dan anders al heel snel te druk en daarmee ook te vol oogt.

Ideaal voor behang

Behangen kan natuurlijk alleen op een gladde en vlakke muur. Ook wanneer je muur wel glad is, maar beschadigd is, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je deze oneffenheden laat verwijderen. Dit kun je in het geval van kleine oneffenheden vaak prima zelf, terwijl je voor de wat grotere ‘problemen’ het best een stukadoor kunt inschakelen. Het behangklaar opleveren is dan namelijk vaak al binnen een dag geregeld. Het enige waar je wel even goed rekening mee moet houden, is dat je ervoor zorgt dat de muur wel eerst goed droog is. Begin je namelijk te vroeg met het behangen van een vochtige muur, dan loop je het risico dat je behang de volgende ochtend op de grond ligt en dus niet goed is blijven plakken. Ook kan een te vochtige muur zorgen voor schimmels en dat wil je natuurlijk ten koste van alles voorkomen.

Tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen, hebben gladde muren ontzettend veel voordelen. Dus heb jij nu één of meerdere muren in huis, die (nog) niet glad zijn? Dan is het handig een stukadoor in te schakelen. Hierbij kun je denken aan schoon metselwerk, maar ook een muur die in het verleden is gespoten met spack is natuurlijk niet bepaald glad te noemen.

Geef een reactie