Je bekijkt nu Speels effect met PVC-visgraat vloer

Speels effect met PVC-visgraat vloer

Wat is een PVC visgraat vloer?

De keuze is gemaakt: je hebt gekozen voor een PVC vloer in je huis. Maar daarmee ben je er nog niet. Want nu moet je gaan kiezen voor een leuk legpatroon. Als je een wat speelser effect voor je vloer wilt, kun je kiezen voor een PVC visgraat van Roobol. Bij een PVC visgraat vloer worden de planken in de vorm van een visgraat gelegd. En daarmee kun je heel leuke effecten creëren door te spelen met naar welke kant je de punt op laat wijzen.

Hoe leg je een PVC visgraat vloer?

Bij een PVC visgraat patroon worden de planken in een puntvorm gelegd, waardoor de vorm van een visgraat ontstaat. Met rechte PVC planken kun je zelf je eigen visgraat motief kunt vormen. Dit doe je door de recht evenredige planken loodrecht tegen elkaar te leggen.

Ruimtelijk effect creëren met PVC visgraat vloer

Door de punt van de visgraat een bepaalde richting uit te laten wijzen, kun je er een bepaald effect mee creëren. Zo kun je een smalle ruimte breder laten lijken door de pijl van de visgraat dwars ten opzichte van de langste wanden van de kamer te leggen. Een korte kamer kun je langer laten lijken door de visgraat in de lengte van de kamer te leggen. Ook kun je spelen met aanwezige ramen en de lichtinval in een ruimte. Heeft de kamer bijvoorbeeld, maar aan één kant grote ramen? Leg dan de ‘de visgraat’ parallel met de lengte van het raam voor een optisch ruimtelijker effect.

PVC visgraat met houtmotief 

Door te kiezen voor een houtmotief voor je PVC visgraat vloer, creëer je bovendien een authentiek, landelijk karakter. Het voordeel hiervan is dat een PVC vloer met houtmotief niet van een echt houten vloer is te onderscheiden. Maar de vloer is wel een stuk sterker en makkelijker te onderhouden. De PVC tegels hebben bovendien een geluiddempende werking. De keuze voor hout motieven voor je PVC visgraatvloer is ontzettend groot. Van white oak tot dark brown oak, en van natural tot roasted, en allerlei tinten en varianten daartussenin. 

Kortom: voor de liefhebber van een PVC visgraat vloer is er genoeg keuze.

Geef een reactie