Je bekijkt nu Waarom schaf je een sta-op-stoel aan? Vijf voordelen! 

Waarom schaf je een sta-op-stoel aan? Vijf voordelen! 

Een herkenbaar probleem waar veel ouderen mee zitten, is de moeite die ze hebben bij het gaan zitten en weer opstaan. Een normale stoel biedt daarbij geen ondersteuning. De sta-op-stoel daarentegen helpt je daar juist goed bij. Bij Meubelzorg.nl vind je de meest stijlvolle sta-op-stoelen die komen met vele voordelen. Benieuwd naar wat deze stoel voor jou kan doen? Lees dan snel verder!

Mobiliteit

Ten eerste biedt een sta op stoel een grote verbetering in mobiliteit bij mensen met een beperkte bewegingsvrijheid. Met behulp van de ingebouwde sta-op-functie wordt opstaan en gaan zitten een stuk makkelijker. Het verlicht de fysieke inspanning die hierbij moet worden geleverd, wat de stoel erg waardevol maakt voor ouderen of mensen met mobiliteitsproblemen. Het zorgt ervoor dat ze een stoel gemakkelijker en met meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken.

Zelfstandigheid

Wat daarnaast een belangrijk voordeel is van een sta-op-stoel is dat de gebruiker het zelfstandig kan blijven gebruiken. Vooral ouderen vinden het een uitdaging om te gaan zitten en weer op te staan uit een stoel. Hier hebben ze vaak hulp bij nodig. Dit kan ze een weerloos gevoel geven. De stoel neemt deze hulp uit handen. Zo kunnen ze voor langere tijd zelfstandig leven en ook dit komt met een bak zelfvertrouwen.

Veiligheid

Ook bieden deze sta-op-stoelen een hoop veiligheid. Doordat de gebruiker gecontroleerd en stabieler is bij het zitten en opstaan, is de kans op vallen kleiner. Het ontwerp van de stoel, die specifiek gericht is op stabiliteit, verzekert je van een veilige omgeving. Met name voor ouderen die alleen wonen is dit een fijn gevoel en ook voor de familieleden brengt dit rust. 

Comfort

Naast al deze functionele voordelen, komt een sta-op-stoel met aanzienlijk wat comfort. Vaak zijn deze stoelen ontworpen met extra aandacht voor ondersteuning. Door middel van de verstelbare posities zorgt de stoel voor een comfortabele zitervaring. Daarnaast helpt het zachte materiaal voor een comfortabel gevoel. Deze voordelen zorgen voor ontspanning, welzijn en helpen bij het tegengaan van eventuele pijnlijke punten in het lichaam.

Stijlvolle toevoeging

Tot slot is deze stoel niet alleen functioneel en comfortabel, maar is het ook nog eens een stijlvolle toevoeging aan je woning. Het is natuurlijk belangrijk dat de stoel past bij de uitstraling van je woonkamer. Tegenwoordig komen de stoelen in verschillende kleuren en kun je ze vaak aanpassen aan je persoonlijke smaak. Met verschillende ontwerpen is er voor elke woning een geschikte sta-op-stoel. 

Zoals je ziet, komt de sta-op-stoel met alleen maar voordelen. Door het verbeteren van de mobiliteit, zelfstandigheid, en veiligheid is het voor ouderen fijner om alleen te wonen. Dat het een hoop comfort biedt en een stijlvolle toevoeging is, is een mooie extra! 

Geef een reactie