Je bekijkt nu Waarom jij je Tapijt zou Moeten Reinigen

Waarom jij je Tapijt zou Moeten Reinigen

Tapijt is het meest populaire vloermateriaal ter wereld. Het is duurzaam, kan eenvoudig worden geplaatst en ook nog eens heel betaalbaar, waardoor het voor veel mensen een populaire keuze is. Het kan ook erg vies zijn zonder dat je het doorhebt, tapijt is namelijk een ideaal leefgebied voor allerlei bacteriën. Genoeg reden om je tapijt schoon te houden dus, maar het kan toch een ontmoedigende taak zijn als je veel tapijt hebt. Maar met een beetje tijd en het juiste gereedschap heb je in een mum van tijd een schoon tapijt. En vrees je voor je gasrekening omdat je je verwarming zou moeten aanzetten om het tapijt te laten drogen? Overweeg dan een elektrische heater te huren bij Boels.

Start met stofzuigen

Tapijtreiniging is een geweldige manier om je huis er fris en schoon uit te laten zien. Het is het beste om de klus in kleine stappen aan te pakken, te beginnen met de meest zichtbare gebieden. Op deze manier voorkom je dat het project te groot wordt en wordt de klus behapbaar. Begin de klus eerst met het stofzuigen van alle tapijtstukken. Hiermee haal je haar en ander vuil uit het tapijt en kan al een groot verschil maken. Om de klus écht te klaren zal je verder moeten gaan met een tapijtreiniger.

Aan de slag met een tapijtreiniger

Om het tapijt echt schoon te krijgen zal je dus een tapijtreiniger moeten gebruiken. Er zijn verschillende soorten tapijtreinigers. Zo zijn er spot-tapijtreinigers verkrijgbaar, dit is handig om gericht vlekken te verwijderen. Maar als je je complete woning wilt reinigen kan je het beste een tapijtreiniger huren bij Boels. Je kan hierbij gebruik maken van een schoonmaakmiddel. Zorg ervoor dat je een reiniger gebruikt die gemaakt is voor jouw type tapijt. Als je bijvoorbeeld een wollen tapijt hebt, gebruik dan een reiniger die speciaal voor wol is gemaakt. 

Drogen en bijhouden

Als je je tapijt hebt gereinigd is het vervolgens zaak om het tapijt te laten drogen. Probeer de schoonmaak dus altijd te plannen wanneer er weinig over de vloer gelopen zal worden. Maak bijvoorbeeld schoon voor het slapen gaan zodat het tapijt vervolgens de tijd heeft om te drogen. Dit proces kan je versnellen met een elektrische heater. Vervolgens is het zaak om het tapijt altijd zo schoon mogelijk te houden, hiermee verminder je de kans op bacteriën en schimmels. Ga dus regelmatig aan de slag met een stofzuiger en maak van tijd tot tijd gebruik van een tapijtreiniger.

Geef een reactie