Je bekijkt nu Welke stijl past het beste bij jouw keuken: landelijk, modern, klassiek of industrieel? [Keuzegids]

Welke stijl past het beste bij jouw keuken: landelijk, modern, klassiek of industrieel? [Keuzegids]

Als je van plan bent je keuken opnieuw in te richten of te ontwerpen is het belangrijk om te weten welke stijl je gaat toepassen. De keuken is immers een plek geworden waar we veel tijd doorbrengen, of je nu van koken houdt of gewoon van gezellige avonden met vrienden en familie houdt. Het is daarom belangrijk om te weten welke stijl bij jouw persoonlijkheid en wensen passen. In dit artikel bespreken we een aantal populaire keukenstijlen en helpen we je kiezen welke stijl bij jou past. Of je nu gaat voor een warme en gezellige landelijke keuken of een strakke en minimalistische moderne keuken, na het lezen van dit artikel weet je precies wat voor soort keuken bij jou past!

Landelijke stijl

De landelijke stijl staat bekend om zijn warme en gezellige sfeer die doet denken aan het platteland. Dit hoeft niet te betekenen dat je teruggaat in de tijd, zelfs met een landelijke stijl kun je de nieuwste keukenkastjes in huis halen. Kenmerken die veel terugkomen zijn natuurlijke materialen, zoals hout en steen. Ook pastelkleuren zie je veel terug in een landelijke keuken. Houd je van een rustieke uitstraling, dan is een landelijke stijl wellicht iets voor jou. Deze stijl staat ook bekend om zijn warme uitstraling en gezelligheid, ideaal als je van een huiselijke sfeer houdt. 

Moderne stijl

Een stijl die de afgelopen jaren enorm populair is geworden is de moderne stijl. Deze stijl staat bekend om zijn strakke design, minimalistische elementen en een eigentijdse uitstraling. Hierdoor zie je vaak een gladde afwerking terug in deze stijl en wordt er veel gebruikgemaakt van materialen zoals glas en metaal. Ook komt er weinig kleur voor in deze stijl, keukens in de moderne stijl zijn vaak neutraal, zoals wit, grijs en zwart. Houd je van strak en minimalistisch, dan kun je het beste gaan voor de moderne stijl. Ben je niet zeker of dit bij jou past? Dan kun je eerst een keuken ontwerpen online, zo weet je zeker of de keuken aansluit aan jouw wensen.

Klassieke stijl

Een tijdloze stijl die al vele jaren populair is, is de klassieke stijl. Deze stijl kenmerkt zich door elegante details, zoals kroonlijsten, sierlijke handvatten en houtsnijwerken voor de keukenkastjes. De klassieke stijl kent veel warme en rijke kleuren, zoals donkerbruin en goud. Doordat deze stijl in het verleden veel te zien was in chique landhuizen wordt deze stijl ook gezien als een luxe stijl. Als je van elegantie en luxueuze uitstraling houdt dan is de klassieke stijl perfect voor jou!

Industriële stijl

De industriële stijl is een stijl die over is komen waaien uit fabrieken en is zeer populair geworden de afgelopen jaren. Deze stijl kent ruwe, robuuste materialen zoals metaal en beton. In tegenstelling tot een moderne keuken wordt een industriële keuken niet tot nauwelijks afgewerkt en heeft dus een ruwe en stoere afwerking. Vaak zie je ook leidingen terug en mogen ook de bakstenen terugkomen zonder afwerking. Industriële keukens hebben vaak een open en vooral functionele uitstraling. Deze keukens moeten dan ook voornamelijk praktisch zijn. Hou je dus van een stoere look en wil je een praktische keuken, dan is een industriële stijl wellicht wat voor jou!

Mix van stijlen

Het kan zijn dat meerdere stijlen bij je passen, het is dan ook geen ramp om deze stijlen te combineren, het is tenslotte jouw keuken! Op deze manier creëer je iets unieks dat bij jou en jouw huis past. Een moderne keuken kan bijvoorbeeld heel goed samen met de ruwe elementen uit een industriële keuken en een landelijke stijl kan heel goed samen met accessoires die je ziet in de klassieke stijl. Wees dus niet bang om te combineren! 

Geef een reactie