Je bekijkt nu <strong>Visgraat vloer voor moderne en klassieke interieurs</strong>

Visgraat vloer voor moderne en klassieke interieurs

De visgraat vloer blijft onverminderd populair. Zo’n stijlvolle vloer is perfect om te combineren met zowel een modern als een klassiek interieur. De visgraat is namelijk een tijdloos patroon met een prachtig lijnenspel. Het is bovendien in vele varianten leverbaar. Je hebt de keuze uit bredere of smallere planken, diverse kleuren en patronen met meer of minder noesten. Met name visgraat laminaat en PVC visgraat zijn fijne materialen om je nieuwe vloer mee te realiseren. We geven je een overzicht van mogelijkheden die passen bij een moderne of een klassieke stijl.

Klassieke visgraat vloer

Een visgraatvloer geeft je interieur een chique uitstraling. Niet voor niets zie je dit legpatroon vaak in de vertrekken van villa’s en kastelen. Het visgraatpatroon komt namelijk helemaal tot zijn recht in grote ruimtes, zoals woonkamers en zalen. Het accentueert de lengte of de breedte van de betreffende ruimte. Met name de eiken visgraat vloer combineert erg mooi bij een klassieke woonstijl. Visgraat laminaat is hier veel gevallen een perfecte keuze, omdat het op iedere ondergrond toe te passen is. Als afwerking langs de kanten zie je bij klassieke vloeren vaak een brede decoratieve bies. Deze omlijsting is bijvoorbeeld uit te voeren in een contrasterende houtkleur.

Visgraat vloer met moderne uitstraling

Voor een moderne look heb je de keuze uit verschillende stoere houtsoorten en trendy kleuren. Zowel donkere kleuren als lichte kleuren zijn mogelijk. Dankzij het visgraatpatroon krijgt je vloer een spannend of juist een speels effect. Een vloer met smalle planken is een ware blikvanger. Wil je een rustige uitstraling met een mooi ruimtelijk effect? Kies dan voor brede en/of lange planken en laat deze helemaal tot aan de muren doorlopen. Kies voor de afwerking voor plakplinten of muurplinten. In moderne interieurs is het leggen van PVC visgraat ideaal. Dit is namelijk goed te combineren met vloerverwarming. Daarnaast is een vloer van PVC geluidsdempend, waterbestendig, slijtvast en eenvoudig te reinigen.

Visgraatpatroon in woonkamer en keuken

Het mooie aan het visgraatpatroon is het grote aantal mogelijkheden. Het is in ieder vertrek toepasbaar. Ga bijvoorbeeld voor een visgraat vloer met veel kleurverschillen in een woonkamer met een moderne inrichting. Of combineer meerdere designs voor een speels effect of een vintage look in de keuken. Grijs, naturel of gebleekt hout staat schitterend in een industrieel interieur. Door te combineren met meubels en accessoires van metaal krijg je een heel gaaf contrast. Een visgraat vloer past verder perfect bij witte muren en wanden die een egale kleur hebben. Het is dus ideaal als je niet van behang met bonte motieven houdt. Moderne zwarte of witte meubels en accessoires combineren prachtig met een vloer met visgraatmotief.  

Een PVC of laminaat vloer kiezen

De keuze voor een visgraat vloer van PVC of laminaat is heel persoonlijk. Je kiest op basis van je wensen. Uiteraard spelen hierbij de kosten, het ontwerp en het gebruiksgemak mee. Veel mensen kiezen voor een PVC vloer omdat het warm onder de voeten aanvoelt en het meer geluid dempt dan een laminaat vloer. Zo’n vloer is echter duurder en minder krasbestendig dan laminaat. 

Geef een reactie