Je bekijkt nu Waar dien je aan te denken bij verhuizen?

Waar dien je aan te denken bij verhuizen?

Hoewel verhuizen naar een nieuw huis een van de leukste gebeurtenissen van het leven is, kan het ook een periode van onzekerheid zijn, vooral als het gaat om het inrichten van de nieuwe plek. Hoe kun je je kamer er op zijn allermooist uit laten zien en er toch voor zorgen dat het huis je eigen unieke gevoel voor stijl weerspiegelt?

Als je dat goed doet, eindig je met een huis dat gezellig is ingericht, een huis waar je lang zou willen wonen. Doe je het niet goed, dan eindig je met een mengelmoes van meubels, textiel, en verfkleuren die nooit samen zullen komen tot een samenhangend en esthetisch mooi geheel. Je hebt veel meer kans op succes als je een beetje voorbereiding doet en dan dezelfde processen volgt die ervaren binnenhuisarchitecten doen om een project te voltooien.

De afmetingen en de schaal van het huis

Het is essentieel dat de schaal van de meubels overeenkomt met de grootte van de kamer. Wanneer je ze in een krappe ruimte plaatst, kan een grote bank al snel overweldigend worden, terwijl slanke stoelen verloren kunnen gaan in een open ruimte. Voor je met het inrichtingsproces begint, moet je metingen doen van de lengte en breedte van elke kamer die je wilt inrichten, en ook van de hoogte van het plafond en van alle elementen die in de weg kunnen zitten, zoals trappen, zuilen, radiatoren, en andere obstakels. Om je klaar te maken voor raambekleding is het ook een goed idee om de raamopeningen zelf op te meten, naast de muurruimte die zich onder, boven, en aan de zijkanten van elk raam bevindt. Je eigen keukenlades bouwen met Brasom laderails, een ecologisch toiletsysteem, een verstopte kledingkast en een handige douche, genoeg om aan te denken!

De eerste fout die de overgrote meerderheid van de mensen maakt is dat ze voorwerpen kopen die de verkeerde maat hebben. Banken die niet in de kamer passen, sofa’s die niet door deuren passen, tafels die te klein zijn, bureaus die te groot zijn en planten die het niet overleven.

Werk daarom met een budget

Als je besluit geld uit te geven aan een onverwacht prijzige stoel, dan heb je minder geld beschikbaar voor de andere aspecten van je huis. Het is zaak om er rekening mee te houden dat je strategisch omgaat met hoe je je geld uitgeeft. Een budget geeft je een stappenplan voor hoe je de uitgaven van goederen over verschillende kamers verdeelt.

Nog iets waar mensen geen rekening mee houden, is dat interieur misschien veel kan kosten, maar bij accessoires hoeft dat niet per se het geval te zijn.

Denk hierbij aan het ophangen van foto’s

Je foto’s moeten niet weggestopt worden in een doos onder je bed, op de harde schijf van je computer, of in de cloud; in plaats daarvan moeten ze trots uitgestald worden zodat iedereen ze kan zien. Ze horen op een openbare plaats te hangen, zodat iedereen ervan kan genieten en herinnerd wordt aan de mooie tijden die met elk voorwerp verbonden zijn.

Een van de dingen die je helpen je huis meer als een thuis te laten lijken is het hebben van foto’s van jou, je vrienden, en je familie die overal in het huis uitgestald zijn. Je kunt een artistieke uitstalling van je foto’s maken door ze aan touwtjes te hangen, handgemaakte fotolijstjes te maken, of iets anders te doen wat je gevoel voor esthetiek aanspreekt. Je kunt ook kiezen voor een fotowand, in welk geval je één kant van je muur in een levendige kleur schildert en dan foto’s aan die muur hangt om je eigen gevoel voor stijl creatief over te brengen.

En spiegels niet te vergeten!

Spiegels, vooral grote, schitterende antieke spiegels, hebben het vermogen om het totaalbeeld van elke kamer te veranderen, terwijl ze ook de hoeveelheid natuurlijk licht die je huis binnenkomt vergroten.

Geef een reactie