Je bekijkt nu Waar moet je op letten bij het kopen van PFAS vrije pannen? 

Waar moet je op letten bij het kopen van PFAS vrije pannen? 

Tegenwoordig doe je er goed aan om alleen nog maar PFAS vrije pannen te gebruiken bij het koken. In deze exemplaren zitten geen giftige stoffen als PFOA en PFOS. Je kunt daarom veilig en gezond koken als je PFAS vrije pannen gebruikt. Wil je weten hoe je de beste pannen kunt kopen? Houd rekening met de volgende aandachtspunten! 

Materiaal

Overweeg welk materiaal bij je portemonnee past. Hier zijn een paar materialen waarin je PFAS vrije pannen mogelijk kunt kopen: 

  • Gietijzer: Een gietijzeren pan is ook de beste omdat het het oudste en meest betrouwbare materiaal is. De koekenpan is gemaakt om langzaam op te warmen en is bestand tegen hoge temperaturen. Het is duurzaam, maar je moet voorzichtig zijn bij het onderhoud ervan. Je moet het voorzichtig wassen en gekruid houden.
  • Aluminium: Aluminium pannen warmen snel op en bereiden het eten perfect en gelijkmatig. Deze zijn licht in gewicht en goedkoper in vergelijking met kookgerei van staal en gietijzer. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken.
  • Keramiek: Keramische pannen zijn gemaakt met een antiaanbaklaag. Je kunt ook een keramische koekenpan in je keuken hebben. De keramische koekenpannen zijn gemaakt met een keramische antiaanbaklaag waardoor je met minder olie kunt koken. Het kan op laag tot middelhoog vuur worden gebruikt.

Handvat

Je moet ook rekening houden met het handvat van de pan. Het moet gemaakt zijn van duurzaam materiaal. Het moet daarom gemaakt zijn van een materiaal dat niet opwarmt en je hand niet verbrandt. Hiermee zou je de PFAS vrije pan gemakkelijk van het gas moeten kunnen halen. 

Deksel

Als je een PFAS vrije pan wilt kopen, moet je bepalen of je een deksel nodig hebt. Als je water of iets anders wilt koken, is een deksel zeker geen overbodige luxe. Dit is ook het geval als je groenten wilt stomen. In de meeste gevallen doe je er dus goed aan om een pan met deksel te kopen. 

Recensies

Vergeet daarnaast niet om de beoordelingen door te nemen van de PFAS vrije pannen die je op de shortlist heeft staan. De beoordelingen helpen je te weten of het product aan je behoeften en verwachtingen voldoet of niet.

Grootte

Pannen zijn er in verschillende maten. Je kunt het krijgen in mini, klein, medium, groot extra groot. Je moet weten welke perfect is voor je keuken en met welke je je hand vrij kunt bewegen tijdens het koken. Bepaal dus welk formaat je wilt voordat je een PFAS vrije pan koopt. 

Geef een reactie