Je bekijkt nu Zo ontdek je wat jouw huis waard is

Zo ontdek je wat jouw huis waard is

Als je een ander huis wilt kopen of overweegt om een renovatie uit te voeren dan wil je eerst weten wat jouw huis waard is. Wegen de kosten op tegen de baten, ga je verhuizen of blijf je nog even zitten? De woningwaarde bepalen als huiseigenaar is niet zo eenvoudig als een adres invoeren en het bedrag bekijken. Hoe je achter de woningwaarde komt en wat je kunt met deze informatie lees je op deze pagina.

Weet jij wat je huis waard is?

Als je de laatste WOZ beschikking erbij neemt dan weet je wat jouw huis waard is. Je kunt ook een online taxatie aanvragen voor een paar tientjes, daar rolt een ander bedrag uit. Of vul wat informatie in op een huizensite en er rolt een prijs uit. Zo, nu heb je dus drie verschillende bedragen waar je nog niets mee kunt. Want als huiseigenaar draait het maar om één bedrag; wat de koper bereid is te betalen. Hoe kun je ervoor zorgen dat de koopsom gunstig is voor jouw situatie? Hier zijn enkele waardevolle tips om de woningwaarde te verhogen:

  • Tijd is geld: Heb je geen haast? Dan kun je langer wachten tot je ingaat op een bod. Heb je al een nieuw huis gekocht en zit je nu met een dubbele hypotheek? Dan zul je sneller knopen moeten doorhakken. Dit kan betekenen dat je met minder geld genoegen moet nemen maar dit hoeft niet. Neem snel contact op met een verkoopmakelaar als je haast hebt, iedere minuut is kostbaar!
  • Goede onderhandelingen: De koper betaalt liever minder, de verkoper krijgt liever meer geld, zo eenvoudig is het. Met een verkoopmakelaar aan je zijde sta je sterker als huiseigenaar. Die kent alle ‘trucjes’ van de aankoopmakelaar en zorgt dat je geen details mist. Naast het bedrag kun je ook onderhandelen over de overname van roerende goederen die je zelf niet meer kunt gebruiken.
  • Presentatie: Moet je echt honderden euro’s betalen voor een fotograaf als je met jouw smartphone ook mooie foto’s kunt maken? Een goede serie foto’s van je huis trekt de aandacht, zorgt voor meer bieders en mogelijk hogere bedragen voor precies dezelfde woning. Bekijk de opties voor fotografie, professionele styling, copywriting etc.

Natuurlijk kun je op basis van de WOZ-waarde of een online waardebepaling een beter beeld krijgen van de woningwaarde. Vergeet alleen niet dat er behoorlijk wat maatwerk opties zijn die van belang zijn voor het bedrag onder de streep.

Wat is jouw huis waard?

Zoals je ziet is het begrip ‘waarde’ heel rekbaar. Wil je echt weten wat jouw huis waard is? Dan kun je terecht op wat is mijn huis waard? Je kunt hier contact leggen met makelaars in de buurt die je helpen om tot een nauwkeurige waarde te komen. Dit doen ze niet met standaard software maar met een bezoek aan huis. Dan bekijken ze de staat van onderhoud, aanbouw en andere zaken. Daarnaast zullen ze jouw wensen en voorkeuren bespreken om zo tot een bedrag te komen waar jij het meeste voordeel uit haalt. Het mooiste van deze waardebepaling is dat het geheel gratis is. Een professionele makelaar van een makelaarskantoor bij jou in de buurt komt langs en bespreekt met jou de mogelijkheden zonder verdere verplichtingen. Het is dus zeker de moeite ‘waard’ om een gratis waardebepaling aan te vragen!

Geef een reactie