Je bekijkt nu Hotel chique in de woonkamer. Hoe doe je dat?

Hotel chique in de woonkamer. Hoe doe je dat?

Hotel chique i een trend die we steeds vaker terug zien komen in de woonkamers. En we begrijpen wel waarom! Is jouw woning toe aan een renovatie, maar weet je niet zo goed welke stijl je toe moet passen? Kies dan eens voor hotel chique. In dit blog leggen we je uit wat hotel chique is en hoe je het kunt verwerken in je eigen interieur. 

Wat is hotel chique

Bij de trend hotel chique gaat het er vooral om dat je woonkamer veel luxe en eenheid uitstraalt. Alles is op elkaar afgestemd. Ook alle accessoires en meubels. Dan oogt je woning direct een stuk luxer. Kies bijvoorbeeld voor goudkleurige accessoires. En neem dan direct alles mee. Van de zeepdispenser in de keuken tot aan de gouden kandelaars op de eettafel. Hoe meer alles in harmonie is, hoe beter de trend tot zijn recht komt. 

Kleuren

Bij hotel chique hoef je niet bang te zijn om donkere kleuren te gebruiken. Denk maar eens aan een prachtige luxe hotelkamer. Daar is vaak een van de muren in een mooie donkere kleur geverfd. Kies een kleur die goed bij jouw stijl past. Ga bijvoorbeeld voor bordeauxrood, donkergroen of donkerblauw. 

Kies verder voor warme kleuren voor de accessoires. Misschien schrikt een donkere muur je al snel af, maar als je het goed combineert met de juiste accessoires is het juist een goede keuze. Ook de vloer mag niet vergeten worden. Ga voor een mooie houtlook vloer of voor een vissengraat motief, volgens de laatste vloertrends

Welke meubels?

Het is belangrijk om bij hotel chique te kiezen voor meubels die luxe uitstralen. Ga voor een marmeren (of marmerlook) salontafel. Zoek een mooie velvet fauteuil uit en match de gordijnen daarbij. Daarnaast is ook een sfeerhaard het perfecte item in een hotel chique interieur. Een echte haard maak je niet zomaar, maar een elektrische sfeerhaard hang je op waar je maar wilt. Kijk ook eens naar de elektrische sfeerhaarden met verwarming. Deze zijn niet alleen een echte eyecatcher in je huis, maar warmen je huiskamer ook heerlijk op. 

Geef een reactie