Je bekijkt nu Zo laat jij je huis achter als je op vakantie gaat

Zo laat jij je huis achter als je op vakantie gaat

De vakantieperiode is aangebroken en je staat op het punt om je koffers te pakken en te vertrekken naar een heerlijke bestemming. Maar voordat je op reis gaat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis goed wordt achtergelaten.

Een goed voorbereid vertrek zorgt ervoor dat je met een gerust hart kunt genieten van je vakantie, wetende dat je huis veilig en bewoonbaar is achtergelaten. Omdat we heel goed snappen dat je momenteel druk bent met een handbagage koffer kopen om deze vervolgens in te pakken, hebben we een aantal belangrijke tips voor je, waarmee jij zorgt dat je huis een stuk veiliger is tijdens je afwezigheid.

Ramen en deuren gesloten

Een van de belangrijkste dingen om te controleren voordat je vertrekt, is of alle ramen en deuren goed zijn gesloten en vergrendeld. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is verrassend hoe vaak mensen dit vergeten in hun haast om op tijd te vertrekken. Het achterlaten van een open raam of deur kan niet alleen inbrekers aantrekken, maar kan ook leiden tot waterschade als het gaat regen of zelfs sneeuw en hagel terwijl je weg bent.

Neem dus de tijd om alle ramen en deuren te controleren voordat je vertrekt. Wist je namelijk dat een inbreker een millimeter of twee voldoende heeft om een raam of deur te kunnen ontwrichten? Dus ook wanneer je denkt dat het zolderraampje wel kan open blijven om te ventileren en het wat koeler te krijgen, is dit dus niet handig om te doen!

Zet een timer aan voor de verlichting

Een donker huis kan een teken zijn voor potentiële inbrekers dat er niemand thuis is. Om dit te voorkomen, kun je een timer instellen op je verlichting. Hierdoor gaan de lampen op bepaalde tijden aan en uit, waardoor het lijkt alsof er nog steeds mensen aanwezig zijn. Dit kan inbrekers afschrikken en je huis veiliger maken tijdens je vakantie.

Zorg ervoor dat je de timer instelt op verschillende tijdstippen en op verschillende kamers in het huis om het te laten lijken alsof het echt is. Veel inbrekers zullen namelijk eerst een aantal dagen posten en kijken of er een patroon is te ontdekken. Op het moment dat dan 3 dagen achter elkaar dezelfde lampen ook nog op hetzelfde tijdstip aangaan, dan is het voor de inbreker wel duidelijk.

Licht de buren in

Het is altijd verstandig om je buren in te lichten als je op vakantie gaat. Vertel ze wanneer je weggaat en wanneer je weer terugkomt, zodat ze op de hoogte zijn van je afwezigheid. Je hoeft echt geen goede vrienden te zijn, maar even laten weten dat je er niet bent is wel zo handig. Vraag hen ook om een oogje in het zeil te houden en eventueel de post voor je op te halen. Een opstapeling van post kan namelijk ook een teken zijn dat er niemand thuis is. Bovendien kunnen je buren ook snel reageren in geval van verdachte activiteiten rondom je huis.

Zorg dat je huis er bewoonbaar uitziet

Wanneer je druk bezig bent met het nakijken van de laatste regels rondom de Transavia handbagage, is de kans groot dat je nog van alles op tafel hebt liggen. Laat dit gewoon liggen, want dit ziet er direct bewoond uit. Een verlaten uitstraling van je huis kan inbrekers aantrekken. Zorg er daarom voor dat je huis er bewoonbaar uitziet. Laat wat gordijnen open zodat het lijkt alsof er iemand thuis is en laat wat speelgoed of tijdschriften rondslingeren. Laat ook geen waardevolle spullen in het zicht liggen, maar berg ze op in een kluis of een veilige plek.

Geef een reactie