Je bekijkt nu Babykamers inspiratie: Geef je baby de perfecte sfeer

Babykamers inspiratie: Geef je baby de perfecte sfeer

Eén van de leukste dingen om te doen tijdens de zwangerschap is het inrichten van de babykamer. Maar waar moet je beginnen? Lees verder in dit hoofdstuk om inspiratie te krijgen voor jouw babykamer.

Kies een kleur en/of thema

De eerste stap is het bepalen van het thema en welke kleuren centraal moeten komen te staan in de babykamer. Je kunt kijken naar de interieur stijlen in de rest van je woning. Maar nog belangrijker, Wat voor sfeer zou jij willen creëren voor jouw baby? Nadat je hebt bepaald wat voor sfeer je wilt creëren, dan kun je aan de slag met de rest van de kamer. Er kan bijvoorbeeld gekeken worden naar het behang of het schilderwerk. Of er kan gekeken worden naar welk type meubels je in de kamer wilt plaatsen.

Inspiratie voor jullie babykamer

De thema’s die het meest voorkomen zijn bohemian, dieren, natuur, industrieel en monochroom.

Dieren-thema

Dieren babykamer
Foto @AnnetWeelinkDesign

Het dieren thema is erg populair bij het inrichten van een babykamer. een dieren thema kan variëren van stoere jungle kamer naar een bosdieren kamer (dit bestaat uit dieren zoals, vossen, wolfjes en konijntjes). Ook zijn boerderijdieren populair binnen dit thema, zoals koetjes en varkentjes. De kamer kan ook nog eens leerzaam zijn voor je kind, hier kan je kind geluiden leren nadoen wat het dier doet.

Bohemian babykamer

Bohemian kinderkamer
Foto @CITYMOM

In dit thema mogen kleuren, patronen en materialen met elkaar gemixt worden. De kleuren die het meeste voorkomen in bohemian stijl bestaan uit aardetinten. Eén van de populaire tinten is terracotta. Ook kunnen planten niet ontbreken in deze Kamer. Een belangrijk punt is dat een bohemian stijl rust uitstraalt.

Natuur

babykamer natuur
Foto @homebymarie

Een natuur babykamer is tijdloos en kan op latere leeftijd ook goed gebruikt worden door je kindje. Bij een natuurthema denk je al meteen aan neutrale aardetinten zoals, terracotta, beige en lichtgroen. Deze kleuren zorgen voor een frisse en rustige uitstraling, wat uiteindelijk resultaat in een ontspannend baby’tje.

Bij natuurlijke tinten horen natuurlijk ook natuurlijke elementen. Door het buitengevoel naar de kamer te halen zorg je dat de kamer een natuur thema krijgt. Meubels gemaakt van hout of planten kunnen hiervoor zorgen. Deze stijl valt een beetje samen met de bohemian stijl (zie paragraaf hiervoor)

Industrieel ontwerp

Het thema industrieel is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van je babykamer. Als je een stoere babykamer wilt maken, dan past dit thema perfect bij jou.

babykamer natuur
Foto @JennaWatts

In dit thema wordt er veel gebruik gemaakt van rauwe materialen, zoals metaal en beton. Om van de kille sfeer af te komen, moet je meubels en accessoires plaatsen van onbewerkt hout. Een grijze muur is bijvoorbeeld mooi te combineren met elementen met een aardetint. Maar ook grijs met oudroze kan een babykamer een warme sfeer geven.

Dit thema kan ook makkelijk gecombineerd worden met de bovengenoemde stijlen om het wat meer karakter te geven.

Monochroom

inspiratie babykamer Monochroom
Foto @liberty.interiors

Een monochrome babykamer kan al snel gezien worden als saaie kamer, niks is minder waar mits je het mooi aankleedt. De kleuren zwart en wit staan centraal binnen dit thema. Door het gebruik van accentkleuren, maak je de kamer interessanter. Kleuren zoals zachtroze en okergeel zullen de kamer een warme sfeer geven. Ook natuurlijke elementen kunnen de saaiheid breken en voor een warmer gevoel zorgen.

Interieuradvies voor jullie babykamer?

Als er een baby op komt is moet je veel zaken regelen. Vind je het fijn om samen met een professional te kijken naar je interieur. Bekijk dan onze Interieuradvies aan huis pakketten. We bieden een toegankelijk kort advies, maar ook een compleet interieurplan eventueel met uitvoering.

Geef een reactie