Je bekijkt nu Badkamer Inspiratie en Trends 2022

Badkamer Inspiratie en Trends 2022

Vroeger was een badkamer een plek die vooral praktisch moest zijn. Snel even douchen, je tanden poetsen en de deur uit. Gelukkig zien we nu vaker het tegenovergestelde. De badkamer wordt steeds meer een ruimte in huis voor zelfzorg, een plek waar je kunt ontspannen en heerlijk tot rust kunt komen. 

Doe inspiratie op voor je badkamer en ontdek wat de laatste trends zijn voor de badkamer.

Advies van een professional? Ben je op zoek naar een nieuwe badkamer en weet je niet waar je moet beginnen. Dan kun je advies inwinnen bij een badkamerwinkel. Bij Badkamer winkel Utrecht helpen ze je bijvoorbeeld graag op weg. Niet alleen kunnen ze je goed advies geven en een duidelijke offerte opstellen, je kunt alles met eigen ogen bekijken en van dichtbij ervaren. Voordat je een kijkje neemt in de winkel kun je hier alvast inspiratie opdoen voor je badkamer. 

De trend van 2022 is om van je badkamer meer te maken dan alleen een praktische ruimte. We willen de deur niet meer uit om te ontspannen, we willen onze eigen ruimte waar we heerlijk tot onszelf kunnen komen. Veel mensen kiezen er dan ook voor om hun badkamer te veranderen in een heuse wellnessruimte. Hierbij mogen luxe details en mooie materialen natuurlijk niet ontbreken. 

Baden in luxe

Luxe badkamer 2022

In 2022 staat luxe en comfort centraal. Je ziet die luxe op verschillende manieren terugkomen in de badkamer. Goudkleurige accessoires en details zijn dan ook helemaal terug van weggeweest. Dat in combinatie met luxe natuursteen zorgt ervoor dat het lijkt alsof je een bad neemt in een vijf-sterrenhotel. 

Je eigen wellnessruimte 

Voor ontspanning en selfcare hoef je in 2022 niet meer de deur uit. Verander je badkamer in een fijne wellnessruimte waar je na een lange werkdag heerlijk kunt ontspannen. Zie je het al voor je, jij in je eigen jacuzzi of sauna? De prijzen voor een sauna zijn de laatste jaren steeds verder gedaald waardoor ze voor iedereen toegankelijk zijn. Een sauna helpt je ontspannen als je gestrest bent en is bovendien heel goed voor je weerstand en spierherstel. 

Heb je niet zoveel ruimte dan kun je kiezen voor een sunshower. Tijdens het douchen kun je genieten van de ontspannende warmte van de infraroodlampen. De warmte van de lampen heeft een heilzame werking op het lichaam. 

Back to nature

Natuur en Planten Interieur

Als het gaat om kleur gaan we in de badkamer back to nature. Kies voor aardetinten met groene accenten om een rustige fijne sfeer te creëren. De kleuren van dit momenten zijn bruin, beige, taupe, ecru, jadegroen, pastelgroen en zeewiergroen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie taupe kleurige spiegelrand en een mooie groene badlakens. Bovendien zal een groene plant niet misstaan in je badkamer.  

Natuurlijke materialen

Om de badkamerlook van 2022 compleet te maken gebruik je natuurlijke materialen zoals ongeschilderd hout, natuursteen en bamboe. Denk bijvoorbeeld aan een bamboe dienblad en een badkamermeubel van walnoot. Natuurlijke materialen zorgen voor rust, kalmte en een luxe sfeer. 

Duurzaamheid 

Met het stijgen van de energieprijzen wordt het belang van duurzaam wonen steeds duidelijker. Ook in de badkamer willen we die duurzaamheid terugbrengen. Niet alleen gaan we steeds meer gebruikmaken van duurzame natuurlijke materialen. We kiezen ook massaal voor manieren om energie te besparen, denk hierbij aan waterbesparende douchekoppen en toiletten, maar ook aan ledverlichting en slimme gadgets. Luister bijvoorbeeld muziek onder de douche en ontdek wat het weer is op je spiegel. 

Creëer je eigen paradijs

Genoeg inspiratie opgedaan? Dan kun je nu aan de slag met het creëren van je eigen wellnessparadijs. Mix & Match, kies de elementen die passen bij jouw visie en tover je badkamer om tot een zalige plek waar je heerlijk tot rust komt. 

Geef een reactie