Je bekijkt nu De mooiste interieurtrends van 2021

De mooiste interieurtrends van 2021

Ieder jaar kent traditiegetrouw zijn eigen interieurtrends. Waar sommige trends langdurig van aard zijn, kunnen andere weer bijzonder kortstondig zijn. Indien jij van plan bent om je huis een make-over te geven, of wellicht je nieuw gekochte huis moet gaan inrichten dan is het altijd raadzaam om naar de meest recente trends te kijken. 

Je wilt je huis natuurlijk zo snel mogelijk naar wens maken. Of je nu zelf je huis gaat inrichten of met behulp van interieurexperts een interieurplan gaat opstellen, de meest recente trends gaan altijd onderzocht worden. 

Dus ben jij benieuwd naar dé interieurtrends van 2021? Lees dan vooral verder!

Kleurtrends

Iedereen wilt wat kleur in zijn of haar leven hebben. Daarom zijn kleuren ook enorm belangrijk in onze interieurs, deze kunnen je huis maken of kraken. Waar sommige kleuren eenvoudig te combineren zijn, zijn anderen weer bijzonder lastig. Overweeg daarom eens van de onderstaande kleuren, zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. 

Matte kleuren

Matte kleuren zijn de laatste jaren booming. Of het nog een trends te noemen is kan in twijfel getrokken worden, wij doen het voor nu gewoon nog wel! Met verf van bijvoorbeeld Lexa of Farrow and Ball verf heb je enorm veel keuze. 

Kies voor een groene, grijze of lichtbruinte matte kleur op je muren om eenvoudig te kunnen combineren én veel warmte te creëren in huis. 

Pastelkleuren

Ook pastelkleuren zijn de laatste jaren enorm populair aan het worden. In dit geval niet alleen je muren maar ook op meubels zoals stoelen en banken. 

De zachte pastelkleuren kunnen goed gecombineerd met wit- en zwart tinten. Ga je liever voor een gedurfde look? Een van dé trends is pastelkleuren te combineren met felle tegenstanders, bijvoorbeeld in de vorm van meubels of accessoires. 

Zwart- en goud tinten

Heb jij vooral moeite met het kiezen van passende accessoires? Overweeg dan eens wat meer zwart- en goud tinten in huis te halen. Zwart is uiteraard overal mee te combineren en is hierdoor een veilige, maar zeker niet minder stijlvolle keuze. 

Goud kan wellicht als kitsch beschouwd worden. Toch kunnen gouden accessoires je interieur een enorme boost geven en zijn tevens makkelijk te combineren. Durf je het toch niet zelf aan? Overweeg dan eens professioneel interieuradvies!

Meubels

Meubels zijn grote investeringen en hebben een belangrijke impact op het interieur van je woning. Hierdoor wil je deze goed afstemmen op jouw persoonlijke voorkeur en je woning zelf. Design-technisch gezien is het altijd goed om voor een bepaalde stijl te gaan. Daarom hieronder meer info over de beste meubeltrends. 

Industrieel

Wellicht wel een van de grootste interieurtrends; industrieel design. Hierbij ligt de focus op robuust hout, metaal in combinatie met bakstenen. De term industrieel is dan ook afgeleid van oude industriële panden die vaak een dergelijke uitstraling hadden. 

Wanneer je een industrieel interieur wilt creëren aan de hand van je meubels dan dien je zeker (steiger)houten meubels met steigerbuizen te overwegen. Of je nu voor een écht industriële en robuuste variant of voor een rustige vintage variant gaat, je zal geen spijt hebben van je keuze. 

Scandinavisch

Ben jij wat minimalistisch ingesteld? Dan kan je de Scandinavische interieurstijl overwegen. Het Scandinavische design heeft zichzelf goed op de kaart gezet en deze trends lijkt dan ook meer dan een trend te worden. 

Scandinavisch design kenmerkt zich door rustige kleuren, natuurlijke materialen en zachte contouren. Vaak bestaat de stijl enkel uit zwarte, witte, grijze en hout tinten. 

Shabby chique

De term klinkt wellicht niet bekend in de oren. Toch als je afbeeldingen van een ‘shabby chique interieur’ ziet dan komt het wellicht wat bekender voor. Shabby chique is niet alleen een enorm leuke interieurstijl, het is doorgaans ook wat voordeliger dan andere stijlen. 

Een shabby chique stijl kenmerkt zich namelijk met versleten (ogende) meubels gecombineerd met fijne stofjes. Hierdoor kan je dan ook tweedehands meubels overwegen en zo nog een leuk zakcentje besparen!

Geef een reactie