Je bekijkt nu Inspiratie voor je overkapping of veranda Inrichten

Inspiratie voor je overkapping of veranda Inrichten

Nu we met elkaar de laatste twee zomers noodgedwongen thuis hebben moeten doorbrengen, hebben we met massaal onze tuin eens flink onder handen genomen. Als we het geld dan toch niet uit konden geven aan een vakantie, dan maar zorgen dat we er in onze tuin prachtig bij kunnen zitten.

Eén van de meest populaire verbouwingen die we hebben gedaan in de afgelopen periode, is het laatste plaatsen van een overkapping of veranda. Niet zo gek natuurlijk, aangezien het in ons land de ene dag extreem warm kan zijn en de andere dag een flinke stortvloed aan regen naar beneden kan vallen. Wanneer je dan de beschikking hebt over een overkapping, dan ben je bestand tegen extreme hitte en kun je doorgaans ’s avonds nog wat langer buiten blijven zitten. Maar hoe zorg je er nu voor dat je overkapping gezellig wordt ingericht?

Vloer kiezen voor onder je overkapping

De vloer is bij het laten plaatsen van een overkapping vaak een onderdeel die net als het dak en vaak één of meerdere wanden vastzit aan de overkapping. Er wordt vaak gekozen voor een houten constructie, wat doorgaans ook betekent dat je vloer gemaakt is van hout. Je krijgt dan al snel het idee van een vlonder. Uiteraard helemaal niets mis mee, maar een beetje aankleding zal niet misstaan. Door te kiezen voor een vloerkleed, zal je zien dat je direct een stuk extra sfeer creëert. Materialen die hiervoor bij uitstek geschikt zijn, zijn rotan. Het kan natuurlijk ook heel goed zijn, dat jij ervoor hebt gekozen je overkapping te laten bouwen door middel van een financiering. De kans dat de financiële middelen daardoor ietwat beperkter zijn is heel goed mogelijk. Je lening oversluiten kan daarom dus zeker lonen om kosten te besparen. Hierdoor dalen je maandelijkse lasten en heb je meer te besteden.

Wanden

Naast de vloer, zijn ook de wanden de perfecte manier om je overkapping wat extra sfeer te geven. Vooral wanneer je een relatief kleine overkapping hebt, kunnen je je heel goed voorstellen dat je alle ruimte zo optimaal mogelijk wilt benutten. Door dan te kiezen voor decoratie aan je muur, houd je voldoende ruimte over voor het plaatsen van een extra tafel of stoel. Zo lever je niet in qua ruimte en draagt het toch bij aan de sfeer van het geheel. Check overigens wel of je geen vergunning nodig hebt voor het bouwen van je overkapping.

Accessoires

Steeds vaker zien we dat onze tuin en overkapping een verlengstuk is van onze woonkamer. Juist om die reden is het bij uitstek geschikt om de accessoires die je binnen gebruikt ook buiten toe te passen. Zo kun je ervoor kiezen gedurende de zomerperiode bepaalde items buiten neer te zetten, maar je kunt ook de stijl die je binnen hanteert doortrekken tot je overkapping. Wel zien we, dat een overkapping in tegenstelling tot onze woonkamer een vaak ietwat zomerse look heeft, met lichte kleuren en andere materialen. Toch neemt dit niet weg, dat ook de combinatie tussen de verschillende stijl voor onder je overkapping een ontzettend sfeervol en tegelijkertijd speels effect geeft. Een bohemien stijl kan bijvoorbeeld prima worden gecombineerd met landelijk.

Geef een reactie