Je bekijkt nu Financieringsopties voor interieurverbouwingen

Financieringsopties voor interieurverbouwingen

Is je huis toe aan een likje verf, nieuwe meubels of een gehele renovatie? Dan zijn er verschillende manieren om deze interieurverbouwing te financieren. Een beetje verf kost natuurlijk minder dan een hele verbouwing. Wanneer je in kaart hebt gebracht welke aanpassingen je wilt doen, kun je nadenken over verschillende financieringsopties. Heb je bijvoorbeeld een groot deel al gespaard? Of wil je geld lenen om je verbouwing te financieren? Bedenk vooraf goed op welke manier je de interieurverbouwing gaat financieren zodat je niet tijdens de verbouwing zonder geld zit. 

Interieurtrends 2023

Wil jij je huis volledig volgens de laatste trends opknappen? Leuk! Welke interieurtrends uit 2023 zie jij graag terugkomen in je huis? Wij hebben een aantal woontrends van 2023 voor je op een rijtje gezet:

  1. Japandi: Ben je gek op een Japans of Scandinavisch design? Dan is de Japandi-stijl perfect. Deze stijl combineert de twee designs tot een minimalistische, functionele, warme en rustgevende sfeer. Ideaal wanneer je thuis tot rust wilt komen in een natuurlijke vibe. 
  2. Maximalisme: In tegenstelling tot Japandi, is de interieurtrend van 2023 ook felle kleuren en een uitgesproken stijl. Gedurfde meubels, gekke kleurencombinaties en geschilderde muren: bijna alle kleuren worden gecombineerd. Niks is te gek.
  3. Duurzaam en tweedehands: een rondje kringloop, handwerk of DIY: de vintage look is helemaal terug. Duurzaamheid is een hot topic en dat komt terug in de woontrends van 2023. We richten ons huis steeds bewuster in en gaan op zoek naar producten die meerdere levens meegaan.
  4. Natuur: De natuurlook is belangrijker dan ooit na de coronajaren waarin we veel binnen waren. In de natuurtrend worden groene en bruine kleuren gecombineerd met relax plekken die laag bij de grond zitten. Denk aan een lage fauteuil of een zitje op de grond. En wat de natuurlook afmaakt zijn natuurlijk: planten, planten en nog eens planten.
  5. Rond en organisch: Deze trend is al een tijdje aanwezig in dit rijtje. Meubels en accessoires moeten rond en organisch zijn. Het liefste ook nog aaibaar. Ronde vormen met zachte tinten, gemaakt van natuurlijke materialen: we kunnen er geen genoeg van krijgen.

Je huis op een betaalbare manier opleuken

Een volledige interieurverbouwing kost al snel klauwen met geld. Naast grotere verbouwingen zoals een aanbouwing of een nieuwe keuken, gaat er ook veel geld zitten in de aankleding van je huis. Denk aan een nieuwe vloer, kleurtje op de muren en meubels. Maar ook accessoires, planten en gebruiksvoorwerpen zoals servies. Heb je niet zo een groot budget, maar wil je wel graag je interieur opleuken? Met onze tips heb je met een klein budget zo een nieuwe inrichting:

  • Kringloop/ rommelmarkt: De kringloop is een voor de hand liggende manier om goedkoop aan nieuwe spullen te komen. Leuke meubels of tierelantijntjes: bij de kringloop vind je bijna alles. Maar heb je ook gedacht aan rommelmarkten? Een bekende rommelmarkt is de IJhallen in Amsterdam. Hier kun je elke maand terecht voor meubels en aankleding voor je huis. En dat voor een prikkie! Speel je ook nog eens in op de duurzaamheidstrend van 2023.
  • DIY: Do it yourself. Dé trend van het moment. Op Instagram en TikTok word je doodgegooid met DIY video’s. Super handige en inspirerende mogelijkheden om zelf je meubels en accessoires te maken. Maar je kunt bijvoorbeeld ook zelf je muurtje stucen of je keuken vernieuwen door nieuwe keukenkastjes te maken. Je vindt de benodigdheden al snel voor een klein prijsje bij de Ikea of de Action. Voor weinig geld maak je zelf de mooiste spullen!
  • Muur verven: Een muurtje verven geeft al snel een hele andere uitstraling aan de ruimte. Beige zorgt voor een rustgevend en inspirerend gevoel. Warme tinten zoals oranje of rood zorgen voor vreugde en kracht. Koude kleuren zoals blauw of groen laat de ruimte groter lijken. Wat wil jij bereiken met de kleur?
  • Nieuw meubelbeslag: Is je deur erg standaard en wil je daar verandering in brengen? Dan hoef je niet een hele nieuwe deur aan te schaffen. Met nieuwe deurklinken maak je je huis nét wat gezelliger, en dat op een goedkope manier! Een kleine aanpassing met een groot verschil. 

Geef een reactie