Je bekijkt nu Kies voor een reparatie boven het vervangen van apparaten

Kies voor een reparatie boven het vervangen van apparaten

Nog altijd kiest een groot aantal huishoudens voor het vervangen van defecte apparaten, in plaats van voor het repareren hiervan. Dit schaadt niet alleen het milieu onnodig; ook is het in veel gevallen behoorlijk prijzig om kapotte apparaten direct te vernieuwen. Vaak is een simpele reparatie, zoals het vervangen van versleten onderdelen, al voldoende om het defect aan de apparatuur te kunnen herstellen.

Kijk bijvoorbeeld eens naar een kapotte Quooker kraan. Mogelijk wordt het lekken van de kraan verklaard door een gescheurd rubberen ringetje. Blijkt dit na het uit elkaar halen van de kraan toch niet het probleem te zijn? In dat geval zou je de kraan altijd nog in z’n geheel kunnen vervangen. Welke apparaten in huis heb jij al eens zelf gerepareerd?

Losse onderdelen bestellen voor apparaten in huis

Een van de redenen om voor het vervangen van een apparaat te kiezen boven een reparatie hiervan kan zijn, dat voor het apparaat geen losse onderdelen te vinden zijn in de winkel. Daarnaast bieden sommige winkels de onderdelen tegen dermate hoge prijzen aan, dat het vervangen van het complete apparaat soms nagenoeg net zo duur is. Vergis je echter niet!

Er zijn verschillende webshops waar onder meer talloze kleine, losse kraanonderdelen worden aangeboden. Prettig aan zo’n webshop is dat je de onderdelen kunt selecteren op basis van het merk kraan wat je hebt. Zo weet je al bij het bestellen van het onderdeel zeker, dat deze past bij jouw kraan in de keuken of badkamer. Niet alleen kraanonderdelen worden online los verkocht. Ook voor bijvoorbeeld verschillende keukenonderdelen kun je in zo’n webshop terecht.

Duurzaam leven door steeds meer huishoudens nagestreefd

De bewuste keuze voor een duurzaam leven wordt door een steeds groter aantal huishoudens nagestreefd. Niet alleen het vervangen van versleten onderdelen draagt hieraan bij. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar mogelijkheden om houten meubels in huis te schuren en opnieuw te lakken, wanneer deze minder mooi beginnen te worden of niet langer passen bij de rest van je interieur. Het schuren en opnieuw lakken van deze meubels laat je kleine beschadigingen eenvoudig wegwerken. Op deze manier hoef je een meubel niet direct te vervangen. Na een opknapbeurt kun je er weer jaren mee vooruit! 

Ook is het leuk om zelf accessoires te maken voor thuis. Ga op zoek naar restproducten, waarvan je fraaie creaties kunt maken. Denk aan een kaarsenstandaard, een beeldje, enzovoorts. 

Geef een reactie