Je bekijkt nu 4 Tips voor het Kopen van een Nieuwe Koelkast

4 Tips voor het Kopen van een Nieuwe Koelkast

Als je al je lokale reparatiebedrijf voor apparaten hebt gebeld, en zij hebben vastgesteld dat een koelkastreparatie niet mogelijk is voor je koelkast, dan is het tijd om een nieuw apparaat te kopen. Maar aangezien de gemiddelde levensduur van een koelkast ruim tien jaar is, is het waarschijnlijk lang geleden dat je er een hebt gekocht. Dus waar begin je? In dit artikel geven we vier tips die je zeker kunt gebruiken voor het kopen van een inbouw koelkast

Overweeg een slimme koelkast 

Aangezien je, maar af en toe een grote koelkast koopt, is het de moeite waard om te investeren in een eersteklas koelkast met alle toeters en bellen, zoals een slimme koelkast. Het doel van de toeters en bellen is niet om indruk te maken op je vrienden als ze komen eten. In plaats daarvan hebben slimme koelkasten gemak ingebouwd dat een grote hulp kan zijn voor jou en je portemonnee.

Sommige slimme koelkasten kunnen je energieverbruik monitoren en dienovereenkomstig aanpassen aan je vraag. Ze kunnen op verschillende manieren helpen tegen voedselverspilling. Sommige hebben ingebouwde camera’s, zodat je ze vanaf je smartphone kunt openen terwijl je in de supermarkt bent. Dit voorkomt dat je etenswaren koopt, vooral bederfelijke waren, die je niet nodig hebt. 

Kies je stijl

Toen koelkasten, of ‘ijsdozen’ zoals ze oorspronkelijk werden genoemd omdat ze een blok ijs bevatten dat langzaam smelt en het voedsel langzaam afkoelt, voor het eerst verschenen, had je het totaal van één stijl om uit te kiezen. Geleidelijk aan eisten consumenten meer functionele koelkasten die geschikt waren voor hun opslagdoeleinden. De koelkast met de bovenste vriezer is waar de meeste mensen waarschijnlijk mee zijn opgegroeid, waarbij het vriesvak bovenaan zit en het koelkastgedeelte onderaan. De onderste koelkaststijl keert dit concept om. Hier bevindt zich het vriesgedeelte op de bodem. Dan heb je de side-by-side waar het vriesgedeelte in het midden is gedeeld met het koelgedeelte. 

Denk aan de esthetiek

Laten we eerlijk zijn, keukens verkopen huizen, en als je apparaten niet bij elkaar passen, zullen kopers het merken (en dat geldt ook voor taxateurs als je je huis probeert te herfinancieren). Bovendien ziet een witte koelkast met een roestvrijstalen magnetron er gewoon slecht uit als je elke ochtend je keuken binnenloopt voor je kopje koffie.

Voor keukenapparatuur, waaronder koelkasten, is roestvrij staal verreweg het populairst. Het is gemakkelijk te onderhouden en schoon te houden en past bij bijna elk keukendecor. Dit is goed nieuws als je iemand bent die graag je keukenmuren opnieuw schildert of investeert in nieuwe vloeren in je keuken. 

Let op de kleine dingen

Als je een nieuwe koelkast koopt, wil je investeren in een koelkast die aan je behoeften voldoet. Houd je bijvoorbeeld van veel kleine vakjes om je eten in op te bergen? Wil je een koelkast met een gemakkelijke toegangsdeur waar je drankjes kunt pakken? Gebruik je veel ijs en wil je daarom een extra ijsbak die voor je vult in de vriezer? Is het hebben van een automatische waterdispenser in je koelkast een dealbreaker? Ga echt zitten en evalueer je behoeften en wensen, evenals alle nieuwe voorzieningen die koelkasten bieden voordat je er een koopt. 

Geef een reactie