Je bekijkt nu Laminaat: een betaalbare en goede vloerbedekking

Laminaat: een betaalbare en goede vloerbedekking

Laminaat is een kunststof vloerbedekking welke bestaat uit verschillende lagen. Het is een populaire keuze vanwege de vele voordelen die het materiaal biedt. In dit artikel vertellen we je meer!

Wat is laminaat?

Laminaat is een vloerbedekking welke bestaat uit verschillende lagen. De bovenste laag is gemaakt van een doorschijnende, beschermende laag die is bedrukt met een fotorealistische afbeelding van hout, steen of tegels. De laag daaronder is gemaakt van houtvezels, die onder hoge druk en temperatuur zijn samengeperst. Dit zorgt voor een sterke en duurzame vloerbedekking.

Waarom is laminaat zo populair?

Er zijn verschillende redenen waarom laminaat zo populair is. Ten eerste is het betaalbaar. In vergelijking met andere vloerbedekkingen zoals hardhout, tegels en tapijt, is laminaat relatief goedkoop. Dit maakt het betaalbaar voor iedereen. Je kunt tegenwoordig overigens gemakkelijk laminaat online bestellen, scheelt je weer een ritje naar de bouwmarkt. 

Een ander voordeel is, dat het zeer duurzaam materiaal is. Laminaat kan tegen een stootje en is bestand tegen krassen en slijtage. Dit maakt het tot een uitstekende keuze voor gezinnen met kinderen en huisdieren. Daarnaast is het ook heel gemakkelijk schoon te maken. Je hoeft het alleen maar regelmatig te stofzuigen en af en toe een vochtige doek te gebruiken om eventuele vlekken te verwijderen.

Laminaat is onder andere verkrijgbaar bij Laminaatenparket en dan ook nog eens in verschillende kleuren. Hierdoor kun je een vloer kiezen die perfect bij jouw interieur past.

Tips voor het kiezen van de beste laminaatvloer

Als je op zoek bent naar een laminaatvloer, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te beslissen welk type laminaat je wilt. Er zijn twee soorten laminaat: directe druk en hoge druk. Directe druk is een goedkopere optie, maar is minder duurzaam dan hoge druk laminaat. Hoge druk laminaat is sterker en gaat langer mee, maar is wel weer wat duurder dan directe druk laminaat.

Een ander belangrijk aspect om goed over na te denken, is de dikte van het laminaat. Dikker laminaat is duurzamer en voorkomt dat de vloer snel beschadigd raakt. Een laminaatvloer met een dikte van 8mm of meer wordt over het algemeen beschouwd als een goede keuze.

Ook de kwaliteit van de toplaag is belangrijk. Hoe dikker de toplaag, hoe beter de bescherming tegen krassen en slijtage. Een toplaag van minimaal 0,2 mm wordt aanbevolen voor een duurzame vloerbedekking.

Het leggen van een laminaatvloer

Het leggen van een laminaatvloer is een relatief eenvoudig proces. Als je een beetje handig bent, kun je het zelf doen. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant zorgvuldig te volgen om ervoor te zorgen dat de vloer correct wordt geïnstalleerd.

Het leggen van een laminaatvloer begint met het leggen van een ondervloer. Dit kan bijvoorbeeld een foam ondervloer zijn, die geluidsisolerend is en het laminaat beschermt tegen vocht. Vervolgens moet je de planken van het laminaat aan elkaar klikken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de planken strak tegen elkaar aanliggen om openingen en kieren te voorkomen.

Geef een reactie