Je bekijkt nu Slimme manieren om je wanden in huis op te vrolijken

Slimme manieren om je wanden in huis op te vrolijken

Sluit de stijl van de wanden in huis niet langer aan op je persoonlijke smaak? Ben je op zoek naar mogelijkheden om je muren enigszins op te vrolijken, zonder deze opnieuw te moeten verven? Je hebt verschillende mogelijkheden!

Ben je bijvoorbeeld al bekend met moderne mozaiek tegels? Deze tegels zijn nauwelijks van echte tegels te onderscheiden en werken zelfklevend. Het maakt dat het bevestigen ervan aan je wanden heel eenvoudig is; je hebt er geen tegelzetter voor nodig en bent relatief snel klaar met het opknappen van je muren. Kleine beschadigingen zijn met deze tegels verleden tijd. De keuze uit tal van verschillende modellen mozaïek tegels maakt dat je altijd een variant vindt, die qua stijl past bij je smaak en de rest van het interieur in ruimtes. Ook handig, je hoeft deze tegels niet meer te voegen!  

Aan de slag met 3D wandpanelen in huis 

Niet alleen het gebruik van mozaïek tegels kan interessant zijn bij het opknappen van de wanden binnen je woning. Kijk ook eens naar de toepassing van 3D wandpanelen. Wist je dat deze wandpanelen niet alleen binnen je woning te gebruiken zijn, maar ook buiten? Zo geef je de gevel van je huis in een mum van tijd een nieuwe look. De wandpanelen worden van verschillende materialen gemaakt. Kijk alvast eens bij een partij als Aydodeco.nl, waar je een breed scala aan soorten wandpanelen vindt. Kies tussen wandpanelen met stukken baksteen, houten wandpanelen en bijvoorbeeld wandpanelen met marmer look. Welke van deze opties past het beste bij jouw interieur?  

Doe online inspiratie op voor de toepassing van wandpanelen 

Het gebruik van wandpanelen en bijvoorbeeld stenen- of houten strips is de laatste jaren steeds populairder. Er wordt regelmatig aandacht aan besteed in de verschillende televisieprogramma’s over interieur en inrichting. Kijk eens op een platform als Pinterest of bijvoorbeeld Instagram; hier delen mensen honderden foto’s van hun interieur, waarin zij gebruik hebben gemaakt van deze strips en panelen. Het geeft je een goed beeld van het effect ervan.  

Zelf een mozaïek van fotolijstjes maken 

Alternatief voor het gebruik van wandpanelen en bijvoorbeeld mozaïek tegels, is de mogelijkheid om een mozaïek te maken van fotolijstjes. Het is hierbij leuk om te variëren in het formaat van de fotolijstjes. Combineer bijvoorbeeld twee grotere lijsten met drie tot vijf kleine lijstjes. Hang ze niet te strak naast elkaar, maar creëer een speelse vorm.

Vul de lijstjes met een grote foto, die je vervolgens in kleinere stukken knipt om ze over de lijstjes te verdelen. Alternatief is het gebruik van losse foto’s. Zorg er in dat laatste geval voor dat de stijl en het kleurgebruik bij deze foto’s enigszins vergelijkbaar is. Je wilt voorkomen dat de wanden door zo’n mozaïek een hele rommelige uitstraling krijgen. 

Geef een reactie