Je bekijkt nu Handige tips voor het vinden van een nieuwe tuinset

Handige tips voor het vinden van een nieuwe tuinset

De kans dat je oude tuinset of loungeset op termijn aan vervanging toe is, die is natuurlijk vrij groot. Omdat de keuze vandaag de dag alleen maar groter wordt, is het wel prettig te weten waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe tuinset voor in je tuin. Aangezien je niet wekelijks iets nieuws koopt, is het handig om een aantal handvatten te hebben, waarmee het vinden van een geschikte nieuwe tuinset een stuk gemakkelijker wordt. Speciaal daarom hebben we een aantal handige tips voor je, waarmee jij gegarandeerd een tuinset weet te vinden, die volledig voldoet aan de door jou gestelde wensen.

Hoeveel ruimte heb je?

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe tuinset of loungeset voor in je tuin, dan is het wel prettig te weten hoeveel ruimte je hebt. Misschien is dit namelijk ook wel direct het moment om je hele indeling op de schop te gooien. Helemaal wanneer je nu kiest voor een loungeset, dan is de kans vrij groot dat je wat meer ruimte nodig hebt, dan wanneer je een tuintafel koopt. Kortom, bepaal voor jezelf hoeveel ruimte je hebt en nog belangrijker, hoe je deze ruimte wilt gebruiken. Dit zorgt er namelijk voor dat je een stuk doelgerichter kunt gaan zoeken, waardoor het uiteindelijk eenvoudiger zal worden om tot een goede keuze te komen. Om het voor jezelf te kunnen visualiseren, kun je ervoor kiezen om het gedeelte wat je beschikbaar hebt, af te plakken met tape of bijvoorbeeld uit te leggen met kranten.

Wat heb je te besteden?

Een niet geheel onbelangrijke vraag tijdens deze zoektocht, is het budget dat je tot je beschikking hebt. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat er ontzettend veel verschillende soorten, maten en vormen zijn. Zo zijn er dus ook tal van verschillende prijzen. Stel dat je op zoek bent naar een eenvoudig tuinset, waar je met z’n vieren aan kunt zitten, dan zal hier een ander prijskaartje aanhangen, dan wanneer je een prachtige houten buitentafel zoekt, waarmee je met 8 of zelfs 10 mensen aan kunt zitten. Bepaal dus wat je zoekt en bepaal het budget wat je tot je beschikking hebt. Een handige tip is wel, om altijd iets meer tot je beschikking te hebben, dan je eigenlijk zou willen. Je zult namelijk niet de eerste zijn die uiteindelijk uitkomt bij een tuinset die een paar euro duurder is dan op voorhand begroot.

Type materiaal

Lounge- en ook tuinsets zijn er natuurlijk in allerlei verschillende materiaalsoorten. Waar we vroeger allemaal massaal de typische, bijna nostalgische blauwe sets van Hartman achter huis hadden staan, zien we dat vandaag de dag rotan en ook hout populair is. 

Geef een reactie