Je bekijkt nu 4 Nieuwe kleuren voor in de woonkamer [Kleurtrends 2022]

4 Nieuwe kleuren voor in de woonkamer [Kleurtrends 2022]

Eén keer in de zoveel tijd krijg je het op je heupen, je bent de inrichting en de kleur van je woonkamer en huis beu. Tijd dus voor een ander kleurtje, maar welke kies je er zijn zoveel opties. De keuze voor een nieuwe kleur voor in de woonkamer is niet eenvoudig want je zit er toch een paar jaar aan vast en je ziet het bovendien elke dag. Wil je weten wat de nieuwste kleuren zijn voor in je woonkamer lees dan snel verder en kies de kleur die bij jou past.

De nieuwste kleuren

Onder de kleuren die nu helemaal hip zijn vallen met name lichte natuurlijke tinten. Of je nu kiest voor latex rollen of latex spuiten, deze nieuwe trendy kleuren zullen bij jou thuis niet misstaan en zorgen voor een compleet nieuwe look.

De kleuren die het momenteel goed doen zijn de volgende:

  • Frisse blauwe kleuren
  • Elegant olijfgroen
  • Aardetinten die rust uitstralen
  • Levendige contrasterende kleuren

Blauw

Kies voor een frisse blauwe kleur die jouw interieur in harmonie samenbrengt. Ook helemaal hip is om verschillende tinten te gebruiken die dicht bij elkaar liggen en om ook de accessoires en zelfs meubels in je huis aan te passen op de kleur. Lichte houten meubels passen ook goed bij deze lichte kleur.

Olijfgroen

Olijfgroen straalt elegantie en rust uit, maar brengt je ook terug naar de natuur. Olijfgroen is mooi om als statement te gebruiken in een woonkamer met een neutraal interieur, maar je kunt het ook als basis gebruiken.

Het is niet altijd even makkelijk om donkere kleuren goed egaal aan te brengen, een tip is om te kiezen voor latex spuiten. Als je latex op de muur laat spuiten heb je gegarandeerd een egale kleur.

Aardetinten

Wil je echt helemaal tot rust komen in je woonkamer dan zijn aardetinten de juiste keuze. Kies voor verschillende aardetinten om mooie accenten aan te brengen en kies voor gouden accessoires zoals kandelaars en vazen om het geheel wat meer allure te geven.

Contrasterende kleuren

De meeste trends zijn op dit moment gebaseerd op lichte tinten die niet te veel opvallen, maar er is ook ruimte voor kleuren die meer knallen. Kies bijvoorbeeld voor een knalgele of knalroze muur, hoe gaaf is dat. Het is wel aan te raden om het, maar bij één muur te houden, want anders wordt het een beetje te veel. Wel leuk is het om accessoires in dezelfde knalkleur in je woonkamer te plaatsen.

Makkelijker verven

Er zijn niet alleen veel nieuwe kleuren voor in je woonkamer of huis er is ook een nieuwe manier van verven die we graag met je willen delen. Je hoeft tegenwoordig niet meet met verfroller en kwast aan de slag. Het is veel sneller en netter om te kiezen voor latex spuiten. Dit is een methode waarbij een schilder verf met een drukspuit op je muren spuit. Het is sneller, goedkoper en bovendien veel netter dan de oude methode. Perfect voor jouw volgende project.

Geef een reactie