Je bekijkt nu Maak gebruik van deze trends in je tuin [2023 Trends]

Maak gebruik van deze trends in je tuin [2023 Trends]

Of je nu een uitgestrekte achtertuin hebt, een gezellige veranda of een stukje balkon, de buitenruimtes van vandaag worden steeds meer ontworpen voor dagelijks gebruik, in plaats van sporadische weekendfeesten of grill-outs bij warm weer.

Veel huiseigenaren zijn nu afhankelijk van deze buitenruimtes om extra leefruimte, een rustige ontsnapping en een verbinding met de natuur te bieden die hun huizen anders misschien niet zouden hebben. Als het weer het toelaat, vindt een breed scala aan activiteiten, waaronder werken, spelen, koken, ontspannen en entertainen, allemaal buiten plaats. Dit is vooral het geval als je in je tuin de volgende woontrends hebt gebruikt. 

Gestructureerde buitenruimte 

Patio’s, terrassen en andere buitenruimtes worden steeds meer behandeld als goed gedefinieerde kamers die dienen als extra woonruimtes. Deze trend in het buitenleven zorgt voor een toename van meubels die dat kamerachtige gevoel versterken, zoals ingebouwde zit- en schaduwstructuren die een “plafond” boven je hoofd vormen. Volgens Wayfair’s 2022 Outdoor Trends-rapport is het aantal zoekopdrachten naar pergola-kits voor buiten met 369% gestegen in vergelijking met het voorgaande jaar, omdat huiseigenaren manieren zoeken om hun buitenruimtes te definiëren met behoud van dat openluchtgevoel. 

Stijlvolle zitplaatsen

Verwacht dat interieurmeubeltrends dit seizoen naar buiten migreren. Al goed ingeburgerd in woonkamers, ronde meubelstijlen en trendy texturen zoals rotan vinden hun weg naar patio’s en veranda’s. Wayfair’s rapport constateerde enorme sprongen in de zoekinteresse voor zowel eierstoelen als bistrostoelen voor buiten, wat aangeeft dat eenvoudig terrasmeubilair een stijlvolle upgrade krijgt. Zoek naar zit- en accentstukken voor buiten met afgeronde vormen en geweven texturen om in te spelen op deze trend. Dit is dus ook het geval als je een loungeset wilt kopen.  

Werkruimte

Voor velen is werken op afstand een blijvertje en krijgen thuiswerkopstellingen een nieuwe draai. Waar geïmproviseerde werkplekken aan de eettafel of bank de afgelopen jaren heel gewoon waren, is 2022 het jaar van het buitenkantoor. Door het houtverzorgingsmerk Cabot uitgeroepen tot de outdoortrend van het jaar 2022, kun je met buitenwerkplekken een plek vrijmaken voor werk, knutselen, huiswerk en meer zonder waardevolle ruimte binnenshuis in beslag te nemen. Verander een tuinhuisje in een privékantoor of vestig een winkel aan een bureau op het dek om het thuiswerken buitenshuis uit te breiden.

Ontsnappingen

Omdat inflatie en COVID-19-beperkingen reizen lastig blijven maken, zijn staycations aantrekkelijker dan ooit. Door je achtertuin uit te rusten met kenmerken in resortstijl, kun je een ontspannen ontsnapping creëren zonder dat je een vliegticket nodig hebt.

Kies voor eenvoudige aanpassingen, zoals een waterornament voor een rustgevende sfeer, chaise longuestoelen die een relaxte zitgelegenheid bieden, of terrasverwarmers waarmee je je uren buiten comfortabel kunt verlengen. Of investeer in een zwembad of spa voor het ultieme toevluchtsoord in de achtertuin.  

Patronen

Net zoals een gedurfd vloerkleed een woonkamer kan opvrolijken en nieuwe tegels een badkamer kunnen transformeren, heeft het toevoegen van patronen onder de voeten net zo’n impact buitenshuis. We zien nu huiseigenaren gestencilde ontwerpen gebruiken om betonnen patio’s op te fleuren en terrasplanken te schilderen met opvallende patronen.

Voor een meer permanente dosis patroon installeer je terrastegels in afwisselende kleuren om een ​​geometrisch patroon te creëren, of ruil je traditionele straatstenen in voor opvallende cementtegels. 

Geef een reactie