Je bekijkt nu Slimme manieren om de tuin bij je woning te betrekken

Slimme manieren om de tuin bij je woning te betrekken

Zeker in de zomermaanden is de tuin een van de belangrijkste ruimtes. We genieten hier van een ontbijt in de zon, hebben er op de dagen dat we vanuit huis werken ruimte voor een pauze en dineren er in de avond samen met het gezin. Voldoende reden om nog eens kritisch naar de huidige indeling van de tuin te kijken. In welke mate sluit de tuin momenteel aan bij het interieur dat je in huis gebruikt? Heeft de tuin voldoende wintergroene planten, om te voorkomen dat de ruimte in de herfst- en wintermaanden kaal en dor oogt? Enzovoorts. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden om de tuin bij je woning te betrekken. Zo haal je hier in de zomer nog meer uit! 

Kies voor een natuurlijke afscheiding in de tuin 

Er zijn verschillende manieren waarop je de tuin van het erf van je buren kunt scheiden. In veel gevallen wordt voor een houten schutting gekozen. Passend alternatief is een natuurlijke erfafscheiding. Kijk eens naar de planten die door een partij als Haagplanten.net worden aangeboden. Deze winterharde en -groene planten, zoals de Portugese laurierhaag, behouden hun blad het hele jaar door. Daarmee zorgen de planten niet alleen voor de gewenste privacy, maar geven de tuin ook in het najaar en de winter kleur. Niet alleen de bladhoudende laurier is een mooie toevoeging aan de tuin; hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor een beukenhaag. Minder geschikt als erfafscheiding, maar wel de ideale oplossing om bijvoorbeeld een hoekje te creëren voor de containers of fietsen. 

Tip: de kleur van bijvoorbeeld de laurier of beukenhaag kun je terug laten komen op de wanden in huis. 

Zorg voor verlichting en accessoires in het tuinontwerp 

Houd bij een renovatie van de tuin rekening met de verlichting en accessoires die je kunt gebruiken. Met tuinverlichting heb je op zomeravonden een hele fijne plek om tot laat van het mooie weer te kunnen genieten. Daarbij maakt de verlichting de tuin minder snel tot een groot zwart gat. Bij het gebruik van accessoires kun je denken aan kunstobjecten, aan platen van cortenstaal en bijvoorbeeld aan bloempotten. Ze geven de tuin kleur en laten deze aansluiten bij het interieur dat je in huis gebruikt. 

Tip: overweeg ook eens een overkapping tegen de woning te plaatsen. Het verlengt de woonkamer en maakt dat je al eerder in het jaar naar buiten kunt, door de beschutting die de overkapping biedt. 

Geef een reactie