Je bekijkt nu Tips voor een nieuwe bank

Tips voor een nieuwe bank

Als je een nieuwe bank nodig hebt dan is het natuurlijk belangrijk dat je een goede bank uitkiest. De afmeting, kleur, en de soort stof is allemaal belangrijk als je gaat kijken naar een nieuw bank. Veel mensen weten niet waar ze naar moeten kijken als ze een bank gaan kopen en lopen daarom vaak een beetje vast. Wij geven in dat artikel daarom vijf tips voor de ideale bank, geschikt voor uw woonkamer.

Tip 1: Bepaal het aantal zitplaatsen voor je nieuwe bank

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je gaat nadenken over het aantal zitplaatsen dat je nieuwe bank dadelijk nodig gaat hebben. Heb je een groot gezin of woon je juist alleen met je partner samen? Komt er vaak visite over de vloer die op de bank zit? Bedenk goed hoeveel plekken je nieuwe bank nodig heeft. Op basis hiervan kan je je gaan oriënteren op een bank. 

Tip 2: Zorg voor de juiste afmetingen

Het is natuurlijk ook van belang dat je bank de juiste afmeting heeft. Zorg daarom dat je goed in de woonkamer kijkt hoeveel ruimte je hebt voor de bank. Als je een ruime woonkamer hebt dan heb je wellicht plaats voor een mooie u bank. Heb je een iets kleiner woonkamer is het wellicht verstandiger om naar een ander model te kijken. Bij het aanschaffen van de bank moet je niet alleen kijken naar de afmetingen van de bank en woonkamer maar dus ook naar de verhouding tussen deze twee.

Tips 3: Kies voor een mooie uitstraling

Er zijn veel verschillende banken op de markt. Al deze banken hebben elk een eigen uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan banken met een modern stalen onderstel, een knus linnen bank of een bank gemaakt van leer. Er zijn tal van opties. Bedenk daarom goed wat voor uitstraling je bank moet hebben. Er zijn banken verkrijgbaar in verschillende stof- en leersoorten. Ook de onderstellen verschillen per bank. Kijk goed wat de opties allemaal zijn en kijk wat er in jouw woonkamer past.

Tip 4: Ga ook voor zitcomfort

Het is natuurlijk fijn als je een hartstikke mooie hoekbank hebt maar deze moet natuurlijk ook lekker zitten. Het is daarom belangrijk dat je van tevoren ook nadenkt over de manieren waarvoor je de bank wil gaan gebruiken. Wil je lekker op de bank gaan liggen of is de bank meer bedoeld om echt actief op de zitten. Denk hier goed over na want dit is heel belangrijk. Daarna is het van belang dat je niet alleen gaat kijken naar hoe de banken eruit zien maar ook de banken in de winkels gaat uittesten. Ga eens een keertje lekker zitten of liggen. Kijk wat je van het zit- of ligcomfort van de bank vindt…

Tip 5: Denk ook aan de zichtlijnen

Tenslotte is het ook belangrijk dat je aan de zichtlijnen in je huis denkt. Kijk je s’ avonds graag televisie of lig je liever voor de openhaard? Dit is allemaal van belang als je een bank gaat uitkiezen. Je wil namelijk niet dat de bank voor je zicht staat en moet hier rekening mee houden als je een model bank uitzoekt. Bovendien heb je ook nog genoeg ruimte nodig om in je woonkamer rond te lopen. 

Geef een reactie