Je bekijkt nu Tips voor het opfrissen van je interieur! 

Tips voor het opfrissen van je interieur! 

We hebben allemaal weleens last van veranderdrang. Zeker in het voorjaar hebben veel mensen hier last van na een hele winter veel binnen geweest te zijn. Tijd om je interieur op te frissen. Met wat creativiteit kun je dit ook met een klein budget doen. Met deze tips fris je je interieur op en kost het je bijna niks! 

Lekker wisselen

Iets wat al een groot verschil kan maken in je interieur is door al je meubels lekker te wisselen. Dat kastje wat je boven hebt staan, kan ook erg leuk in de woonkamer staan. Wissel dit dus lekker om en maak nieuwe combinaties. Ook kun je ze een likje verf geven en zal het ook meteen een frisse look geven. Daarnaast zijn ook kunstwerken en foto’s vaak aanwezig in je interieur. Blader eens door je favoriete tijdschriften en haal hier mooie beelden uit om in te lijsten of op te hangen. Zo heeft bijvoorbeeld tijdschrift ‘Flow’ vaak mooie platen die zeker de moeite waard zijn om in te lijsten! 

Grote schoonmaak

Ook letterlijk je interieur opfrissen zal ook een groot verschil maken. Na in de winter veel kaarsen gebrand te hebben zijn je gordijnen zeker aan een wasbeurt toe en ook je ramen zemen is hoog nodig. Je zal ervan schrikken wat voor viezigheid er van je ramen af zal komen. Pak deze mogelijkheid ook meteen aan om een grote opruim sessie te houden en je interieur strak te trekken. Niet alleen het uitzoeken en opruimen van laatjes pak je mee, maar kijk ook eens naar je kabelmanagement. Als je kabels netjes wegwerkt, zal je interieur ook meteen strakker en opgeruimd ogen. 

Voeg creativiteit toe! 

Veel mensen hebben accessoires in huis die ze niet gebruiken. Niet alleen nieuwe accessoires kun je hergebruiken in je interieur, maar kijk eens op zolder of je daar vergeten schatten hebt liggen. Kijk hier verder dan het specifieke accessoire en laat je creativiteit er op los. Zo kun je van een mooi antiek dienblad ook een mooie bijzettafel maken of draai een mooie vaas om en gebruik heb als stolp met een stilleven eronder.  Hier kun je je creativiteit helemaal op los laten. Als je een beetje handig bent kun je ook van veel dingen een lamp maken. Ben je muzikaal en heb je nog een instrument liggen wat je niet gebruikt? Hier kun je een lamp van maken en voeg je meteen meer persoonlijkheid toe aan je interieur! 

Geef een reactie