Je bekijkt nu Woonkamer herinrichten in 3 stappen

Woonkamer herinrichten in 3 stappen

Kan jouw woonkamer wel een make-over gebruiken? Dan kan dit op tal van verschillende manieren. Waar het voor de één een enorme uitdaging is om de woonkamer opnieuw, stijlvol en vooral gezellig in te richten, is dit voor de ander dagelijkse kost.

Toch kun je, met een beetje creativiteit tegenwoordig ook zelf eenvoudig aan de slag om je woonkamer en interieur eens flink onder handen te nemen. Het herinrichten van je woonkamer hoeft immers niet per definitie te betekenen dat je allemaal nieuwe meubels en accessoires nodig hebt. Ook met je bestaande spulletjes kun je wanneer je dit op de juiste manier doet, je kamer een volledige nieuwe look en feel geven. Inspiratie: 4 Mooie woonkamer ideeën.

1. Indeling van je woonkamer

Wanneer je aan de slag wilt met je woonkamer, dan is het belangrijk eerst in kaart te brengen wat je er nu allemaal hebt staan. Door van je woonkamer een plattegrond te maken, kun je in één oogopslag zien wat de mogelijkheden zijn.

Wat we namelijk vaak zien, is dat er gekozen wordt voor ontzettend veel meubels, wat er eigenlijk voor zorgt dat het geheel rommelig en daardoor minder sfeervol oogt. Door die ene bank eens tegen de andere muur te zetten en de televisie verplaatst naar de andere kant van de woonkamer, zul je zien dat dit direct een ontzettend leuk resultaat geeft. Let uiteraard wel even op, dat je wanneer je de televisie verplaatst ook het kastje van je televisie en internet abonnement niet vergeet. Wanneer je namelijk een vaste aansluiting hebt, kan dit nog wel eens een uitdaging vormen.

2. Kleuren kiezen

De kleuren bepalen voor een groot deel de sfeer in je woonkamer. Wat we vaak zien, is dat er op de muren wordt gekozen voor een RAL 9001 of een RAL 9010. Deze kleuren staan ook wel bekend als de kleuren wit en gebroken wit. Door te kiezen voor één wand met een warme kleur, zal je direct merken dat dit doorwerkt in je volledige interieur. Wel is het belangrijk, dat je de muur die je voorziet van een andere kleur niet blootstelt aan allerlei andere accessoires. Probeer deze muur zo rustig mogelijk te houden en zet er geen dressoir voor die volstaat met allerlei accessoires en prullaria. Dit zorgt namelijk alleen maar voor een tegendraads effect.

3. Gebruik van accessoires

Heb je het idee, dat je met alleen de indeling en het sauzen van de muur nog niet het gewenste effect hebt bereikt? Dan is het tijd voor wat extra accessoires in huis. Bij accessoires denken we vaak direct aan een kandelaar, vaas of lamp. Toch kun je met bijvoorbeeld sierkussens voor op je bank een enorm effect teweeg brengen, die je met de toevoeging van een kandelaar niet krijgt. Doordat de bank ons grootste meubelstuk is, is de aandacht hier meestal door de meesten die het huis binnenstappen op gevestigd. Door je bank wat extra sfeer te geven door middel van een aantal sierkussens, zal je merken dat dit direct effect heeft op ook de rest van het interieur. Je hoeft dus niet perse een nieuwe bank te kopen. Uiteraard kun je dit verder uitbreiden door een mooie grote vaas op de eettafel of een kandelaar op de vensterbank.

Geef een reactie